25 / 04 / 2024

Muş'ta 7 milyon TL'ye yapılan stadyum için durdurma kararı çıktı!

Muş'ta 7 milyon TL'ye yapılan stadyum için durdurma kararı çıktı!

Muş'ta 7 milyon liraya mal olacak stadyumun yapımı, vatandaşların başvurusu üzerine bölge idare mahkemesinin kararıyla durduruldu. Vali Vedat Büyükersoy, kent için önemli bir yatırımın açılan dava sonucu durdurulduğunu söyledi...





Kent merkezine bağlı Karaköprü köyü yakınlarında 7 milyon 300 bin liralık ödenekle yapılması planlanan şehir stadyumu ve tartan pistinde kısa süre önce çalışma başlatıldı.


Stadyumun bulunduğu arsanın uzun yıllardan bu yana kullanılan mera arazisi olduğunu ve tarım, hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köylüler için büyük önem taşıdığını dile getiren vatandaşların başvurusu üzerine bölge idare mahkemesinde dava açıldı.


Mahkemenin, yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından ihaleyi alan firma çalışmalarını sonlandırdı.


Vali Vedat Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent için önemli bir yatırımın açılan dava sonucu durdurulduğunu ve karardan dolayı ihaleyi alan firmanın çalışmalara son verdiğini belirterek, mahkeme kararına itiraz ettiklerini ancak itirazlarının da reddedildiğini söyledi.


Yargının bir an önce karar vermesini beklediklerini vurgulayan Büyükersoy, "Başka bir yer bulabilirsek yeri değiştirmeyi de düşünüyoruz. Bunun için arsa arayışımız devam ediyor. Arsa tahsisi yapabilirsek ihaleyi alan firma çalışmalara başlayacak. Bu konu için 7 milyon 300 bin lira gibi ciddi bir ödenek ayrılmış. Sadece uygun arazi bulamadığımızdan hizmet gecikmekte ve bundan dolayı da gençlerimiz ulaşabilecekleri hedefe ulaşamamaktadır" dedi.


Muş'un sosyal etkinlikler açısından ciddi bir yatırım kenti olduğunu anlatan Büyükersoy, ilin bu tür spor tesislerine büyük ihtiyaç duyduğunu, kent merkezinde hizmet veren stadyumun ise eski ve kapasite bakımından yetersiz olduğunu ifade etti.




AA


Geri Dön