19 / 04 / 2024

Mustafa Akaydın :Antalyalı'lar 2B konusunda kandırılıyor!

Mustafa Akaydın :Antalyalı'lar 2B konusunda kandırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya köylüsünün en çok kandırıldığı konunun 2-B olduğunu söyledi.




Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Aksulu vatandaşları 2-B alanları hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlediği toplantılara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP İl Başkanı Devrim Kök, avukatlar Ümit Uysal ve Çetin Manav ile Başkan Mustafa Akaydın’ın danışmanlarından Özcan Çeltik Fettahlı ve Topallı köyleri ile Pınarlı’da yoğun ilgiyle karşılandı.


BÜYÜKŞEHİR YASASI SORUMLULUĞU GENİŞLETTİ


Başkan Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak her yere hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Herkesi mutlu etmenin mümkün olmadığını belirten Akaydın, yeni Büyükşehir Yasası’yla sorumluluk alanlarının çok genişlediğini söyledi. Antalya’nın altıncı büyük yüzölçümü sahip il olduğunu dile getiren Akaydın, büyük bir sorumluluk aldıklarını kaydetti. Yasayı eleştirdiğini ifade eden Akaydın, ancak vatandaşların tekrar görev vermesi durumunda bu yükün altından da kalkabileceklerini anlattı.


KÖYLÜLER ZOR DURUMDA


Akaydın, “Özellikle içinde bulunduğumuz Aksu ilçesi tarım konusunda ciddi sıkıntıları olan bir bölge. Tarımla uğraşan halkımızı sık sık ziyaret ediyorum. 32 yıllık Antalyalıyım. Hep, ‘Çok şükür Antalya köylüsü yüzü gülen bir köylüdür. Özellikle yaş sebze-meyve üretimi, narenciye ve pamuk üretimi, seracılık gibi önemli konular malı para eden bir köylüdür’ derdim. Ama artık uzun süredir bunu söyleyemiyorum” dedi.


KÖYLÜLER KANDIRILIYOR


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, köylünün cebinde para kalmadığını belirterek, çıktıların yerinde saydığını, girdilerin ise çok pahalandığını kaydetti. Köylünün mazot, gübre, zirai ilaç parası altından kalkamadığını vurgulayan Akaydın, vatandaşların bankaya borçlanarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Akaydın, şöyle devam etti: “Hükümet maalesef köylüye sırtını dönmüş durumda. Son 10 yıldır durum bu. Hükümet köylüye şehre göç etsin diyor. Başka ülkeler tarımın ne kadar önemli olduğunu bildikleri için köylülerini destekliyor. Biz de ise köylüler kandırılıyor. Antalya köylüsünün en çok kandırıldığı konu ise 2-B’dir.”


VATANDAŞLAR TEPKİLİ


Başkan Mustafa Akaydın’ın konuşmasının ardından diğer konuşmacılar 2-B hakkında vatandaşlara güncel gelişmeleri ve neler yapmaları gerektiğini anlattı. Bazı köylüler ise Hükümetin çalışmalarını protesto etti. Köylü bir kadın, çaresiz kaldıklarını belirterek, 2-B konusunda Hükümet’i insaflı olmaya davet etti. 2-B alanlarına biçilen değerlerin çok pahalı olduğundan şikayetçi olan kadın, köylülerin atalarından kalan toprakları satın alamayacağını söyledi.     

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön