18 / 04 / 2024

Mustafa Akkaya: İşimiz yalnızca köprüler ve yollar inşa etmek değil!

Mustafa Akkaya: İşimiz yalnızca köprüler ve yollar inşa etmek değil!

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde yapılan 'Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı' yapıldı.



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk'ün katıldığı çalıştayda, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Şehir Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden, yerel yönetimler ve belediyeler konusunda uygulama ve araştırma yapan akademisyenlerle belediyelerde görev yapan teknik personel, başkan ve başkan yardımcılarının buluşturulması hedeflendi. 


Çalıştayda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bugüne kadar şehrimizde üniversite ile yerel yönetimler arasında gerekli koordinasyonu ve işbirliğini sağlayamadık. Bu bilim yuvasından şehrimiz için gerektiği gibi istifade edemedik. Bu tespiti ortaya koyup, öz eleştirimizi yapalım. Bundan sonra inşâllah bu işbirliğini sağlayarak, şehrimize güzel hizmetler kazandıralım" dedi. 


Şehir yöneticileri tarafından dün çözüm olarak görülen projelerin bugün sorun olarak ortada kaldığını belirten Başkan Genç, bu projeleri yıkmak için ise kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğine dikkat çekti. Genç, "Bir belediye başkanı olarak açıkça söyleyebilirim ki dün çözüm olarak yapılanlar, bugün sorun olarak ifade ediliyor. Dün, Zağnos, Tabakhane, Pelitli ve Çömlekçi'de daha iyi bir yaşam adına yaptığımız binaları, bugün yıkıyoruz. Dün o binalar yaşam adına çözümdü. Bugün aynı binalar daha yaşanabilir bir şehir adına sorun oluyor. Bugün bu binaları yıkmak şehir adına güzel bir şey ama, bir maliyet, bir ekonomi de gerektiriyor. Dolayısıyla bugün şehir adına atılan adımlar öyle adımlar olmalı ki elli yıl sonra konuşacak kişiler için bunlar sorun olmasın ve çözüm olmaya devam etsin. Bu nedenle bu sözü, bütün yapacağımız çalışmaların odaklanacağı söz olarak düşünüyorum" diye konuştu. 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ise kalıcı eserler bırakıp, Trabzon'u emin adımlarla geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olduklarına vurgu yaptı. Akkaya, "2014 yılında Hükümetimiz sayesinde Trabzon Büyükşehir oldu. Bir yandan çok daha etkin bir şekilde hizmet etmenin önü açılırken diğer yandan bizim hizmet alanımız ve sorumluluklarımız da çok ciddi bir ölçüde arttı. Trabzon'a artık ilçeleri, köyleri ve kırsalı ile bir bütün olarak proje ve hizmet üretmek durumundayız ve bunun gayretindeyiz. Bu noktada özellikle bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Kalıcı eserler derken biz bunu çok geniş anlamda anlıyoruz. Yani yalnızca yollar, köprüler, şehirler inşa etmek değil, içinde yaşayanları ve örnek olacak zengin bir kültür ile komple bir medeniyet projesini bir esere dönüştürüp inşa etmek ve gelecek nesillere aktarmaktır bizim kastımız. Bu arada geçmişten devraldığımız mirası koruyarak geleceğe taşımayı da içermektedir. Ne mutlu bizlere ki, Trabzon bu anlamda bitmek tükenmek bilmez bir hazine. Geçmişten geleceğe bir medeniyet birikiminin çok yönlü olarak aktarılabileceği ender şehirlerden biri ve müstesna bir örneği" şeklinde konuştu. 



Zafer


Geri Dön