18 / 04 / 2024

Mustafa Ali Balbay: İzmir'in yüzde 60'ı dönüşmeli!

Mustafa Ali Balbay: İzmir'in yüzde 60'ı dönüşmeli!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, seçim çalışmalarına Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde devam etti. Balbay, İzmir’in yaklaşık yüzde 60’nın dönüşüm gerektiren bir konumda olduğunu söyledi.



CHP  İzmir  Milletvekili Mustafa Ali Balbay, seçim çalışmalarına Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde devam etti. Buralarda vatandaşların şehir dönüşümüne ilişkin sorularıyla karşılaşan Balbay, “ Kentsel dönüşüm, gerçek anlamda bir kentsel paylaşıma evrilecek. Yurttaşların mağdur olmayacağı, ortak kabul göreceği bir çözümü iktidarımızda bulacağız.” dedi.


İzmir’in yaklaşık yüzde 60’nın dönüşüm gerektiren bir konumda olduğunu belirten Balbay, hükümetin bu konuda partizanlık güttüğünü, CHP’li belediyelerin önüne engeller çıkardığını, bunun da çözümü ötelediğini iddia etti. Yerel iktidarın ardından genel iktidara da ulaşılmasıyla birlikte İzmir’in şehir dönüşümü meselesini halledeceklerini vaadeden CHP Milletvekili Balbay, “ Yıllar önce Anadolu’nun değişik kentlerinden göçüp İzmir’in varoşlarına yerleşen yurttaşların evleri, bugün kentin merkezi denebilecek yerlerde kaldı. Onlar da doğal olarak bu arsaların kendi değeri üzerinden planlama yapılmasını istiyorlar. Bu onların en doğal hakkı. 15-20 yıl önce bir apartman katı, bir ayda inşa ediliyordu. Şimdiki teknolojiyle bir günde inşa edilebiliyor. Teknoloji bu kadar geliştiyse yurttaşların daha çok refaha kavuşma özlemine de cevap verebilecek bir çözüm bulunabilir.” şeklinde konuştu.


Çocuklarıyla birlikte birkaç katlı evlerde oturduklarını söyleyen bazı vatandaşlar ise, “ Eğer bir dönüşüm olacaksa biz çocuklarımızın da her birinin birer daire sahibi olmasını, tabii ki buraya gelecek müteahhitin de bir pay almasını isteriz. Bunun dengesi önemli.” dedi. Balbay da şu karşılığı verdi: “ Gecekondunun olduğu her evin önünde bir ağaç var. Yaşam koşulları belki elverişsiz gibi görünüyor ama Anadolu insanı, büyük kentlere geldiğinde orayı tapulu malı olarak gösterebilmek için bir ağaç dikmiş ve kaç yıldır orada kaldığını kanıtlamak istemiş. Şimdi bu bölgelerde yeni bir dönüşüm yapılırken gecekondunun yerini betonkondunun almasına izin vermemek, yeşil alanlara mutlaka pay bırakmak gerekiyor. CHP’li belediyeler, bu konuda duyarlı ve halkı da üzmeyecek bir çözüm arayışı içindeler. Genel iktidarı almamızla birlikte bu konuda çok büyük adımlar atacağız.”


Aliağa Ekspres Gazetesi



Geri Dön