20 / 04 / 2024

Mustafa Bozbey: Bursa'ya imar anayasası lazım!

Mustafa Bozbey: Bursa'ya imar anayasası lazım!

BUMİAD'ın ‘Büyükşehir Başkan Adaylarını Dinliyoruz' etkinliğinde konuşan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa için imar anayasasının hazırlanması gerektiğini söyledi.



BUMİAD'ın ‘Büyükşehir Başkan Adaylarını Dinliyoruz' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'nın öncelikli olarak imar anayasasının hazırlanması gerektiğini söyledi.

''100 yıllık planlar hazırlanmalı''

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre, etkinlikte önemli açıklamalarda bulunan Bozbey, şunları söyledi: “Bursa'nın doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tamamen planlanması gerekiyor. Kentin 25 yıllık, 50 yıllık, 100 yıllık planları hazırlanmalı. Bursa'nın yeniden yeşil unvanına kavuşabilmesi, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin, tarihi eserlerinin ortaya çıkarılıp korunacak düzeye gelmesi ancak ve ancak doğru bir ameliyatla mümkün.”

''İşi yapacak şefe ihtiyaç var''

Artık bilim insanlarının kentlerin nereye gideceğini hesapladığını belirten Bozbey, “Bursa gerçekten sadece Türkiye'de değil dünyada da lider ve örnek olabilecek bir kent. Dağı var, ovası var, sanayisi var, yer altı kaynakları ve yer üstü kaynakları da var. Jeotermal bugün dağda da var Gemlik'te de var.Sağlık turizmi açısından inanılmaz bir yer Bursa. Bir tek, bu işi bilimsel anlamda yapabilecek bir şefe ihtiyaç var. Aslında orkestra hazır, herkes ayrı bir alet çalıyor ama bugüne kadar dağınık çalınmış. Şimdi şef, güzel bir armoniyle birlikte iyi bir müzik ortaya çıkaracak” diye konuştu. 

''Üstesinden birlikte geleceğiz”

Kentsel dönüşümden işsizliğe, sosyal donatı alanlarından turizme, su ve ulaşıma kadar birçok konuda çözüm önerileri hakkında konuşan Bozbey, “Nilüfer'i, muhtarları da karar süreçlerine dahil ederek yönettik. Bu uygulamayı Bursa genelinde de sürdüreceğiz. 31 Mart'tan sonra hem muhtarlar hem de devletin tüm kademeleriyle uyumlu çalışarak, sorunların üstesinden birlikte geleceğiz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön