29 / 03 / 2024

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.



 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs olağan meclis toplantısında, Bursa’da sürdürülen fakat yarım kalan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam etmesi yönünde karar çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da eski yönetmeliğin hükümleri uyarınca yapılan fakat çıkmaza giren, yeni yayımlanan Planlı Tip İmar Yönetmeliği nedeniyle imkansız hale gelen ‘ruhsatını alamayan binaların dönüşmesi meselesinin’ bir kereye mahsus olarak çözüme kavuşturulacağını belirtti. Kentsel dönüşüm ve 0.50 emsal artışı konusunda gelen tepkilerle ilgili de konuşan Başkan Aktaş, “Bugüne kadar kentsel dönüşümle ilgili çok sıkıntılı durumlar olmuş. Bu konu şahsımla ilgili bir mevzu değil. Yasanın gerektirdikleri uygulanıyor” dedi.

Başkan Aktaş’ın konuya dair bilgilendirme için söz verdiği Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Önder Tanır, yapılan yeni düzenleme ile 0.50 emsal artış hakkını yeniden sağlayacaklarını söyleyerek, “Bakanlık eski plan notlarının kesinlikle uygulanmamasını istiyor. Bize Ankara'nın verdiği yetki çerçevesinde maksimum yapılması gerekeni yaptık. Riskli yapı şerhini almış ancak ruhsat alamamışlara 0,50 emsal artışı sağlanacak” dedi.

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun 31 Mayıs Perşembe günü yapılacağı açıklandı.


Geri Dön