29 / 03 / 2024

bursa ruhsat alamayan binalar

bursa ruhsat alamayan binalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Trend GYO, Nilüfer'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Trend GYO, Bursa Nilüfer'de 6 bin 329 metrekare büyüklüğündeki 7561 ada 2 numaralı parsel de kayıtlı arsa üzerinde kat karşılığı "Konut ve Ticari" alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla yapı ruhsatı alındı.

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Bursa Karaağız'da tesise verilen yapı ruhsatı durduruldu!

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Bursa'da konut vurgunu!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, düşük peşinat ve faizsiz taksitlerle toplu konut inşa edeceği taahhüdünde bulunan firmaya ödeme yapan vatandaşlar araziye sadece istinat duvarı ruhsatı alınarak mağdur olduklarını iddia etti.

Bursa'da bina yerine istinat duvarı ruhsatıyla dolandırıcılık iddiası!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, düşük peşinat ve faizsiz taksitlerle toplu konut inşa edeceği taahhüdünde bulunan firmaya ödeme yaptıklarını  ancak araziye sadece istinat duvarı ruhsatı alınarak mağdur edildiklerini söylediler. 

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa Nilüfer'de yapı ruhsatında peyzaj zorunlu oldu!

Nilüfer Belediyesi, inşaat ruhsatı alımına peyzaj projesi zorunluluğu getirdi. Uygulama ile birlikte yerel yönetimlere örnek olmak ve Bursa genelinde domino etkisi yaratmak amaçlanıyor.

Bursa Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin ruhsatı verildi!

Bursa Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme ofisinin ruhsatı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verildi.

bursa ruhsat alamayan binalar Haberi

bursa ruhsat alamayan binalar

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs olağan meclis toplantısında, Bursa’da sürdürülen fakat yarım kalan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam etmesi yönünde karar çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da eski yönetmeliğin hükümleri uyarınca yapılan fakat çıkmaza giren, yeni yayımlanan Planlı Tip İmar Yönetmeliği nedeniyle imkansız hale gelen ‘ruhsatını alamayan binaların dönüşmesi meselesinin’ bir kereye mahsus olarak çözüme kavuşturulacağını belirtti. Kentsel dönüşüm ve 0.50 emsal artışı konusunda gelen tepkilerle ilgili de konuşan Başkan Aktaş, “Bugüne kadar kentsel dönüşümle ilgili çok sıkıntılı durumlar olmuş. Bu konu şahsımla ilgili bir mevzu değil. Yasanın gerektirdikleri uygulanıyor” dedi.

Başkan Aktaş’ın konuya dair bilgilendirme için söz verdiği Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Önder Tanır, yapılan yeni düzenleme ile 0.50 emsal artış hakkını yeniden sağlayacaklarını söyleyerek, “Bakanlık eski plan...