26 / 04 / 2024

Mustafa Çelik: Mobilyakent'te sona geldik!

Mustafa Çelik: Mobilyakent'te sona geldik!

Mustafa Çelik, Mobilyakent Projesi'ndeki 700 mobilya fabrikasının yüzde 95 oranında tamamlandığını, 200 mağazadan oluşacak Mobilya Alış Veriş Merkezi'nin ( AVM ) de ihale aşamasında olduğunu söyledi.



Orta Anadolu Kalkınma Birliği Kncümen Toplantısı Başkan Mııstaf.ı Çelik yönetiminde yapıldı. 

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonıı'nda gerçekleştirilen toplantıda Rıviyes Küçiik Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Mobilyacılar Odası'nın yürütmekte olduğu Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi Mobirek ve Mobilyakeıu Projesinde gelinen son nokta ele alındı. 


Başkan Çelik Yeni Büyiikşehir Yasası ile İl Ö/el İdareleri'nin Büyi'ıkşehir starüsündeki illerde kapanması üzerine Kayseri II Özel İdaresi'nin bu birlikten ayrılmak durumunda kaldığını ve Kayseri Valiliğinin yerine.Kocasinan Belepesi'nin Kayseri'yi temsilen birlik üyesi olduğunu hatırlatarak, "Orakab, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ın müşterek olarak kurdukları bir birliktir. Sivas'ın ayrılmasının ardından Kayseri Valiliği'ııin yerine de Kocasinan Belediyesi birliğin üyesi oldu" dedi. 

başkan Çelik şöyle devam etti; " Buraya i'ıye olmamadaki amaç, birliğin Kayseri'deki en büyiik projelerinden biri olan Mobirek'in sahibinin Orakab olmasıdır. Mobilyakent iki baslıkta incelenebilir: Küçük Sanayi Sitesi bölümü, 700 işyerinden oluşuyor ve yüzde 95 se v i v esinde tama m lan m ış durumda. İkinci bölüm; mobilya alışveriş merkezi 200 işyerinden oluşuyor, 200 bin m2 kapalı alana sahiptir. İhalesi de Toki tarafından yayınlandı. AB ve hükümetimizin finanse ettiği Mobirek de ise ihale dosyaları yayınlanmak üzeredir. Bu 3 proje tamamlandıktan sonra Kayseri ekonomisine ve mobilya sektörüne büyük katkı sağlayacak." Encümen Toplantısında Orakab Müdürü Yusuf Orhan üyelere teknik bilgiler verdi, Mobitek'te gel'inen son nokta ele alındı. 


Kayseri Meydan


Geri Dön