24 / 04 / 2024

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.



Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gidecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Elitaş, 8-10 Şubat'ta gerçekleştireceği ziyaretin ilk gününde Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.


Elitaş, 9 Şubat'ta Aşkabat Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını gerçekleştirecek. Bu sene yedincisi düzenlenen ve gıda, makina, kimya, inşaat malzemeleri, dayanıklı tüketim malları ile mobilya başta olmak üzere çeşitli sektörlerden 93 Türk firması katıldığı fuarı, yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.


Bakan Elitaş, aynı gün Türkmenistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Yoldaş Şeripov ile DEİK tarafından organize edilen Türk-Türkmen İş Forumu'na da katılacak. Elitaş'ın, resmi temasları çerçevesinde Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri Batır Atdayev'in yanı sıra Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdılıyev ile de bir araya gelmesi öngörülüyor. 


Elitaş'ın ayrıca, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhammedov tarafından kabul edilmesi bekleniyor.


10 Şubat'ta ticaret müşavirleri ile devam edecek programda, müşavirler ülkelerindeki ekonomik gelişmeler ile ticari ve ekonomik ilişkilere yönelik Elitaş'a bilgi verecek.

Açıklamada, Bakan Elitaş ve beraberindeki heyetin, 10 Şubat Çarşamba akşamı yurda dönmesinin planlandığı belirtildi.



AA


Geri Dön