26 / 04 / 2024

Mustafa Fazlıoğlu kimdir?

Mustafa Fazlıoğlu kimdir?

Mustafa Fazlıoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Zeytinburnu Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Mustafa Fazlıoğlu kimdir? İşte Mustafa Fazlıoğlu'nun biyografisi...



Mustafa Fazlıoğlu kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. 


CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Mustafa Fazlıoğlu oldu. Peki Mustafa Fazlıoğlu kimdir?


Mustafa Fazlıoğlu biyografi..

Fazlıoğlu Ailesi, Zeytinburnunun en kurucu ailelelirnden biridir. Fazlıoğlu Ailesi 1940 yıllarında Zeytinburnuna gelip, yerleştiler. 


İkinci Dünya Savaşı sonrasında Zeytinburnuna yerleşen ailelerden birinin oğlu olan Mustafa Fazlıoğlu, 1959 yılında Rize’de doğdu. 1968 yılında Zeytinburnuna gelen Fazlıoğlu ; İlk, orta ve Lise öğrenimini Zeytinburnunda tamamladı. 


Edirnede Üniversitede Mimarlık  eğitimi gördü. 1983 yılında Mimarlıktan mezun olduktan sonra İstanbulda İş hayatına ve Sosyal faaliyetlerine başladı. 1984 yılında o yıllarda kurula SODEP’e üye oldu. 


SODEP, CHP ve SHP partileşme sürecinin içinde oldu. İlçemizde 30 yıllık siyasi hayatında partinin her kademesinde görevler yaptı. Bir süre İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra Belediye Başkan Aday Adayı oldu.


1983 yılında İş hayatında Meslek Odasına üye oldu. Aktif olarak faaliyetlerini yürütmeye başlayan Fazlıoğlu, 12 Eylül sonrası Mimarlar Odasının yeniden örgütlenme ve yapılanasına aktif olarak katıldı. Bakırköy Mimarlar Odasının kurulmasında ön ayak oldu.


Mustafa Fazlıoğlu, Mimarlar Vakfının Kurucu üyesi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesinin Yönetim Kurulu üyesi, Karadeniz Çevre ve Kültür Derneği Başkanı, Zeytinburnu Çevre ve Kültür Derneğinin Kurucu üyesi, Zeytinburnu Spor Yönetim Kurulu Üyesi, Zeytinburnu Güneş spor Yönetim Kurulu üyesi, İstanbul Özürlüler Spor yönetim kurulu üyesi, bunun yanında bir çok sivil toplum örgütünde faaliyette bulundu.


Mustafa Fazlıoğlu Siyasal ve Sosyal alanda aktif olmaya çalışan ve bu amaçla mücadele eden bir kişidir. Fazlıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.


Geri Dön