25 / 04 / 2024

Mustafa İnce'ye Çeşme Otoyolu tepkisi!

Mustafa İnce'ye Çeşme Otoyolu tepkisi!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin Çeşme Otoyolu’nun Güzelbahçe’ye kadar ücretsiz hale getirilmesiyle ilgili bir televizyon kanalında “Biz yaptırdık” demesi tartışma başlattı.



Güzelbahçe Karadenizliler Derneği Başkanı Uğur Semih Akdemir, “Otoyolun bedava olmasını Binali Yıldırım sağlamıştır. Mustafa İnce ‘Ben yaptım’ diyemez” dedi. Karayolları Müdürlüğü tarafından Çeşme Otoyolu gişelerinin Narlıdere'den Güzelbahçe'ye taşınması ve iki ilçe arasındaki bölümün ücretsiz hale getirilmesiyle ilgili projenin çalışmaları sürerken, ilginç bir tartışma ortaya çıktı. 


"Belediyenin ilgisi yok" 

Güzelbahçe Karadenizliler ve Karadenizli Esnaflar Derneği Başkanı Uğur Semih Akdemir, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin projeyle ilgili bir TV kanalında "Biz önayak olduk. Biz yaptırdık" dediğini öne sürdü. Belediyenin bu projeye direkt bir bağlantısının olmadığını ifade eden Uğur Semih Akdemir, "Otoyolun buraya kadar bedava olmasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım sağlamıştır. Halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin hepsi bu konuyu yazılı ve sözlü olarak yerel seçimler öncesinde Binali beye iletmişlerdir. Kendisi de halkın isteğini her zaman olduğu gibi dikkate alıp gerekeni yapmıştır. Kimse, hele hele Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce 'Bunu ben yaptım' diyemez. Bu çok ayıptır" diye konuştu. İlçeye yeni balıkçı limanının yapılması ile birlikte burada hale gidecek balık kamyonlarının yoğunluğunun da dikkate alınarak sorunun Bakanlık tarafından çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Akdemir, "Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy'un bu konuyla ilgili emeklerini de görmezden gelemeyiz. Hem sayın Aksoy, hem bizler, hem de Güzelbahçe halkının bu talebini sayın Bakanımız Yıldırım ciddiye almış ve gerekeni yapmıştır. Burada Sayın Yıldırım ve ekibine teşekkür etmek ve hakkını vermek gerekiyor" diye konuştu.


"Önce kendi projelerini bitirsin" 

Başkan İnce'nin önce kendi projelerini tamamlaması gerektiğini ifade eden Akdemir, "Mezbaha ile ilgili imar çalışmasını tamamlasın, ilçeye vapur seferlerinin başlamasını sağlasın. İlçemizin yığınla sıkıntısı varken, sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın gerçekleştirdiği icraata konmasın" dedi.



Yeni Asır 


Geri Dön