19 / 03 / 2024

Çeşme Mustafa Çelebi Adası sahibinden satılıyor!

Çeşme Mustafa Çelebi Adası sahibinden satılıyor!

Çeşme’de, 160 dönümü Hazine’ye, 400 dönümü ise mirasçılara ait olan Mustafa Çelebi Adası 40 milyon Euro’ya satılıyor. Adaya, Çinli bir yatırım grubu ile Kanadalı bir işadamını talip olduğu iddia edildi.



İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı bölgesine bağlı Ildır'a yakın Mustafa Çelebi Adası sahibinden satılıyor.  160 dönümü Hazine’ye, 400 dönümü ise mirasçılara ait olan ada için 40 milyon Euro (yaklaşık 250 milyon lira) isteniyor.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; 562 dönümden meydana gelen adanın 160 dönümü Hazine'ye, 400 dönümü ise mirasçılara ait. Adanın 32 mirasçısı bulunuyor. Adanın dört tarafında ise termal kaplıca suyu ve doğal çamur banyosu bulunuyor.

İlerde turizm amaçlı, tatil köyü olarak kullanılabileceği belirtilen Mustafa Çelebi adasının karaya yakınlığı 325 metre, ada ile kara arasındaki deniz derinliği ise 3.5 metre olarak açıklandı.

Çeşmeliler bu adanın uzun süredir satılık olduğunu söylerken, Çinli bir yatırım grubu ile Kanadalı bir milyarder işadamının ada için talip olduğunu söyleniyor. Satılık adalara, İranlı grupların yanı sıra Katar, Dubai ve Türk cumhuriyetlerinden ilgi artıyor.


Geri Dön