24 / 04 / 2024

Mustafa Kabakçı: Konya turizminin gelişmesi için Konya Tanıtım Merkezi kurulmalı!

Mustafa Kabakçı: Konya turizminin gelişmesi için Konya Tanıtım Merkezi kurulmalı!

Tanıtım Merkezi önerisi 2023 için yılda 10 milyon turist hedefleyen Konya'nın, yurt dışında ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var. Milletvekili Kabakçı, "Konya Tanıtım Merkezi kurulmalı" dedi, ayrıntıları verdi.



Türkiye, 2023'e kadar yılda 50 milyon turist hedefliyor. Bu turistlerin 5'te l'nin Konya'yı ziyaret etmesi amaçlanıyor. Genelde, kültür ve inanç turizmi yönünden tercih edilen Konya'da, turizm seçeneklerinin arttırılması gerekiliyor. Şehirde, kongre ile sağlık ve termal turizminin üzerinde duruluyor. 2023 yılı 10 milyon turist hedefi için şimdiden farklı projelerin hazırlanması ve bu konuda çalışmaların hızlanması gerekiyor. Yurtdışında Konya, Hz. Mevlana harici farklı bir değeri ile tanınmıyor. Gelişmiş ülkelerde ilk sıralarda yer alan tanıtım stratejilerinin Konya'da da uygulanması gerekiyor. Bu kapsamda da ciddi bir tanıtım seferberliği gerekiyor. Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da yeni bir öneri getiriyor ve "Konya Tanıtım Merkezi kurulmalı" diyor. 


"AVANTAJLAR ANLATILMALI"


 Milletvekili Kabakçı, "Konya'nın bir tanıtım seferberliğine ihtiyacı var. 

Sivil toplum kuruluşları, mahalli ve mülki idareler birleşerek, Konya Tanıtım Merkezi oluşturmalıyız. 

Burada en az 5 eleman istihdam etmeliyiz. Bu arkadaşlarımızın en az 3 tane yabancı dil bilmesi gerekir. 

Konya'nın kongre turizmi konusundaki avantajı basın yolu ile görünür hale getirilerek, kongre turizmini organize eden kurumlar, bundan sonra bu konuda merkezin Konya olduğu yönünde ikna edilmeli ve bu kapsamda çeşitli çalışmalar yapılmalıdır" çağrısında bulunuyor

"KONYA GÖRÜNÜR HALE GELİR" 


Tanıtım merkezi ile ilgili detaylar veren Mustafa Kabakçı, "Örneğin, Konya Tanıtım Merkezi'ne, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası birer eleman almalı. Konya Büyükşehir Belediyesi de "Mengüç Sokak'taki bir binayı Konya Tanıtım Merkezi'ne tahsis ettim" demeli. Tanıtım merkezi çalışanlarının, Konya'da turizmin geliştiğine dair haberlerin gazetelerde çıkmasını sağlamalı ve hatta bence tanıtım merkezinde gazetecilerin de olması gerekli. Turizmciler de bu merkeze destek vermeliler. Tanıtım merkezinden sürekli Konya turizm yapısı ile ilgili dünyanın her tarafına mesajlar gönderilmeli. Konya ile ilgili olumsuz haberlerde de bu tanıtım merkezi derhal müdahale etmeli. Böylece Konya her yerde görülür hale gelir" önerisini dile getiriyor. 


OPERATÖRLERİ ÖNEMLİ 


Turizm çalışmalarında tur operatörlerinin önemine de değinen Milletvekili Kabakçı, "Burada önemli nokta, asıl ikna edilmesi gereken tur operatörleridir. 


Yani dünyanın her yanında turları organize edenlerdir. Bunların da merkezi Almanya gibi gözüküyor. 

Mesela, bizim mahalli ve mülki idaremiz, turizmcimiz birleşmeli; Berlin'de çok büyük bir fuar oluyor ve Konya adına Berlin'de bir merkez açılmalı. Tur operatörlerine. Konya'ya müşterilerini getirdiklerinde diğer illerden farklı olarak yaşayacakları avantajları anlatmalıyız. Hızlı tren ve hava yolu için Konya'yı tanıtan kitapçıklar hazırlanmalı. Konyamıza turizm konusunda ivme kazandırmalıyız" diyor. 


Yeni Meram



Geri Dön