26 / 04 / 2024

Mustafa Varank: Akıllı şehrin ilk adımı Esenler!

Mustafa Varank: Akıllı şehrin ilk adımı Esenler!

'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Esenler'de 8 milyon metrekarelik bir alanda, akıllı şehir uygulamalarının hem yaşandığı hem de kent sakinleriyle birlikte geliştirildiği bir yaşam alanını beraber inşa edeceğiz" dedi.



Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” ATO Congresium’da yapıldı. Esenler Belediyesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptığı ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun da katıldığı programda açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nin Türkiye’nin akıllı şehir ekosisteminin sağlıklı, kapsamlı ve sürdürülebilir bir biçimde oluşturulmasını hedeflendiğini, tüm süreç boyunca milli teknolojileri ve milli çözümleri teşvik ederek vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.

 

AKILLI ŞEHİR ÇÖZÜMLERİNİN İLK ADIMI ESENLER

Akıllı şehir çözümlerinin vatandaşların aktif katılımıyla merkezi ve yerel kurumların işbirliğinde topyekûn bir gayretle yapılmasına özen gösterdiklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şu şekilde devam etti:

“Bu kapsamda oldukça somut bir projemiz de var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Esenler Belediyesi ile birlikte çalışıyoruz. Esenler’de 8 milyon metrekarelik bir alanda, akıllı şehir uygulamalarının hem yaşandığı hem de kent sakinleriyle birlikte geliştirildiği bir yaşam alanını beraber inşa edeceğiz. Kavşaklar, aydınlatmalar, sulama sistemleri ve atık yönetimi gibi uygulamalar akıllı sistemler üzerinden çalışacak. Altyapı ve üstyapı sistemlerini sensörlerle donatacağız.”

 

HER TÜRLÜ ALTYAPIYA SAHİBİZ

Akıllı şehir pazarında kritik oyunculardan biri olmayı hedeflediklerini de söyleyen Varank, “Esenler’de kuracağımız bilişim ve yazılım teknolojilerine odaklanan Tekno Şehir ile akıllı mobilite alanında, küresel pazarı hedefleyen girişimciler çıkaracağız. Emin olun, Türkiye bunu başarabilecek her türlü altyapıya sahip” diye konuştu.

 

Akıllı şehir ne?


Geri Dön