26 / 04 / 2024

Mustafa Yılmaz: Enerji sektöründe artık sadece gerçek yatırımcılar olacak!

 Mustafa Yılmaz: Enerji sektöründe artık sadece gerçek yatırımcılar olacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak istediklerini ve bu kapsamda kamudan lisans alarak lisansların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacaklarını vurguladı...



EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji yatırımlarının önünü açmak istediklerini söyledi ve ekledi: Kamudan lisans alıp bunların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacağız.


ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak istediklerini ve bu kapsamda kamudan lisans alarak lisansların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacaklarını vurguladı. Geçen yıl TBMM’den geçerek yasalaşan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun geçici 9. maddesinde elektrik üretim lisansı alan şirketlere gerekli izinleri alarak EPDK’ya sunması ve yatırımlara başlanması için 6 aylık süre verilmişti. 2 Mayıs 2014’te dolan sürenin ardından, Kurum, projeleri inceledi, yıllık 5 milyar $ yatırım gerçekleştiren sektörde çantacı avına başladı. 


130 ŞİRKETİN EVRAKI GELMEDİ


Başkan Yılmaz, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak istediklerini ve bu kapsamda lisansların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacaklarını vurguladı. Yılmaz, “Çalışmalarımız kesintisiz olarak devam edecek. Gerçekten yatırım yapmak isteyenler bu sektörde kalacak. 2 Mayıs süreci kapsamında 130 şirket, kuruma vermesi gereken evrakları teslim etmedi" dedi.


EPDK, enerji sektörünü çantacılardan temizlemeye başladı.Bu kapsamda 30 projenin lisansı iptal edildi. Yatırıma yanaşmayan şirketlerin yaklaşık 45 milyon liralık teminatları da irat kaydedildi.


iFTiRAYLA AVUNUYORLAR 


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz "Biz kanunu uygulamakla görevliyiz. Kurumumuz gerekli çalışmaları yaptıktan sonra lisans alıp gerekli işlemleri yapmayan, yani yatırım için adım atmayan şirketlerin ve projelerin kanun kapsamında lisanslarını iptal ediyoruz. Kanunda her şey açık ve net. Biz bu işlemleri yaparken kimin hangi şirket olduğuna ortaklarına bakmıyoruz. İftira atarak kendilerini avutmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 


Akşam 


Geri Dön