25 / 04 / 2024

Musul'u Çalık Enerji aydınlatacak!

Musul'u Çalık Enerji aydınlatacak!

Irak'ın Musul kentinde Çalık Enerji'nin yapımını üstlendiği 750 megavatlık Nainawa santralinde 6 türbin olduğunu belirten Abdullah Baş, "İki türbini ateşledik. Bayramdan sonra iki türbini daha ateşleyeceğiz" dedi.




Çalık Enerji tarafından Irak'ın Musul kentinde yapımı üstlenilen 750 megavatlık (MW) Nainawa santralinde sona yaklaşılıyor. Musul'un elektrik ihtiyacını karşılayacak santralin iki türbini ateşlendi. Kalan 4 türbinin eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. 


Toplam 2.000 MW 

Nainawa'nın Irak'ın en büyük dördüncü santrali olacağını belirten Proje Müdürü Abdullah Baş, "Irak'ın en büyük santralini Kerbela'da yine biz yapıyoruz. Kerbela Al-Khairat santrali, şu an 8 türbiniyle 1.000 MW elektrik üretiyor. Kısmet olursa bayramdan sonra iki türbini daha aktif hale getirip, bunu 1.250 MW'a çıkaracağız. İki santralden toplam 2 bin MW elektrik üreteceğiz. Irak'ın ihtiyacının 8'de birini karşılamış olacağız" diye konuştu. 


1000 kişi çalışıyor

Nainawa santralinde 6 türbin olduğunu belirten Abdullah Baş, "İki türbini ateşledik. Bayramdan sonra iki türbini daha ateşleyeceğiz. Eylülde son ikisi bitmiş olacak. Türbinlerin çalışmasında gaz, LDO ve ham petrol kullanılıyor. Proje, Musul'un elektrik ihtiyacını karşılayacak" diye konuştu. Baş, 388.5 milyon dolarlık projede, 110'u mühendis bin işçinin çalıştığını söyledi. 


Sabah


Geri Dön