18 / 04 / 2024

Müteahhit cezai şart istemi örneği!

Müteahhit cezai şart istemi örneği!

Müteahhit işi özenle ve ayıpsız olarak yapmakla yükümlü olduğu gibi, arsa sahibine zarar vermemekle yükümlü oluyor. İnşaatı gecikmeli ve ayıplı olarak teslim edilmesi durumunda cezai şart isteme hakkı kullanılabiliyor. İşte müteahhit cezai şart istemi örn



Müteahhit cezai şart istemi örneği!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan anlaşmalarda müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor.


Müteahhit işi özenle ve ayıpsız olarak yapmakla yükümlü olduğu gibi, arsa sahibine zarar vermemekle yükümlü oluyor. İnşaatı gecikmeli ve ayıplı olarak teslim edilmesi durumunda cezai şart hakkı saklı tutulmak suretiyle inşaat kabul edilebiliyor. 


Ancak bu bildirimin noter aracılığı ile müteahhite yapılması gerekiyor. Müteahhit cezai şart istemi örneği şu şekilde sıralanıyor:


Müteahhit cezai şart istemi :


……………... NOTERLİĞİNE

-İHTARNAME-


İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ                                    : ……………………..

MUHATAP                            : ……………………..

KONUSU                      : Cezai Şart İsteme Hakkının Saklı Tutulması


AÇIKLAMA                            :

Müvekkilim arsa sahibi, muhatap ise yüklenici olup, aralarında ………Noterliğince ……tarih ve …….sayı ile yapılan KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ gereğince, yüklenici, müvekkilime ait …. sayılı tapu bilgilerinde kayıtlı arsa üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir.


İnşaatı gecikmeli ve ayıplı olarak teslim ettiniz. Cezai şart isteme hakkımız dahil olmak üzere, sözleşmeden ve yasadan kaynaklanan haklarımızı saklı tutarak eseri kabul ettiğimizi bildiriyoruz.


SAYIN NOTER; üç nüshadan oluşan bu ihtarnamenin bir suretini dairenizde saklamanızı, birini karşı tarafa tebliğ etmenizi, birini de -tebliğ şerhi yazarak- tarafıma vermenizi dilerim.


…./…./….

İHTAR EDEN VEKİLİ



Müteahhit daireyi başkasına satarsa ne olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön