25 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti yönetim planı örneği!

Kat mülkiyeti yönetim planı örneği!

Kat mülkiyeti yönetim planı örneği ile yönetim planının nasıl yapılacağı hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz. Kat mülkiyetine çevrilecek olan taşınmazın bu yönetim planına göre yönetildiği belirtilmiş oluyor...




Kat mülkiyeti nedir?


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre; tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmaz malın maliki veya ortak malikleri tarafından bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir. Kat mülkiyeti, söz konusu durumda arsa payı ve ana taşınmaz maldaki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet türüdür.


Kat mülkiyeti yönetim planı örneği!


Madde 1) …………. ili, ……………… Projesi uygulama alanında bulunan …….. Ada 1 Parselde kayıtlı, ………… Belediyesi’nce onaylı yerleşim planı ve uygulama projelerine göre yapılmış altyapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ve bunların yönetimi bakımından birbiri ile bağlantılı birden çok bağımsız bölümü kapsayan konutları Kat Mülkiyeti  Kanunu’nun (KMK) ve ilgili öteki yasaların emredici hükümleri saklı kalmak koşuluyla, bu “Yönetim Planı”na göre yönetilir. 


Madde 2) Yönetim Planı’nda hüküm bulunmayan hallerde, Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) ile Medeni Kanun’un (MK) ve ilgili öteki yasaların hükümleri uygulanır. 


Madde 3) ……… Ada’da, 20 ikiz yapılı blok (her blok, iki bağımsız bölüm - 2 konut) toplam 40 bağımsız bölüm 5 katlı 8 blok ( her blokta 10 bağımsız bölüm - 10 konut) toplam 80 bağımsız bölüm Genel Toplam 120 Bağımsız Bölüm (konut), ortak alanlar, sığınak ve yapılardan oluşmaktadır.


Madde 4) Yönetim Planı, ana taşınmazın bütün bağımsız bölüm maliklerini ve onların mirasçılarıyla bağımsız bölümleri sonradan satış veya herhangi bir suretle iktisap edecek olan üçüncü şahıslar ile bağımsız bölümlerde herhangi bir sebebe dayanarak oturan ve faydalananları da bağlar.


Madde 5) Yönetim Planı’nın değiştirilmesi için kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Yönetim Planı’nın değiştirilebilmesi için 120 olan üye ayısının beşte dördü olan 96 kat malikinin kabul oyu gerekir.




Kat mülkiyeti dilekçe örneği!
Kat mülkiyeti yönetim planı!
Kat mülkiyeti tapusu nedir?
Kat mülkiyeti nedir?




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön