29 / 03 / 2024

Müteahhit kaçınca, alacaklılar okul inşaatını talan etti!

Müteahhit kaçınca, alacaklılar okul inşaatını talan etti!

Derslik sayısını artırmak için Başakşehir'deki Mahmut Şevket Zırh İlköğretim Okulu'na ek bina yapılmasına karar verildi. İhaleyi kazanan müteahhit, eğitim yılının başlamasından önce teslim etmesi gereken okulu bitiremedi



Sonrasında yaşananlar ise görenleri hayrete düşürdü. Müteahhidin okula malzeme veren firmalar ve işçiler dâhil kimsenin parasını ödemeden kaçtığı ortaya çıktı. Alacaklılar da pencereyi, kapıyı söktü. Kim ne bulduysa onu götürdü. Eğitim yılında öğrencilerle dolması gereken okuldan geriye birkaç çimento torbası ve kalaslar kaldı.

Müteahhit İsmail B.'nin, ihalesini 2009 yılının Nisan ayında aldığı okul inşaatını yarıda bırakarak ortadan kaybolması iş yaptığı firmaları mağdur etti. Alacağını tahsil edemeyen firmalar çözümü, kendi elleriyle monte ettikleri malzemeleri sökmekte buldu.

İnşaat halindeki ek binanın talihsizliği bununla da bitmiyor. Gece binaya giren hırsızların elektrik tesisatına ait malzemeleri, demirleri ve diğer inşaat malzemelerinden bir kısmını çaldıkları belirlendi. Bu yağma ile devlet, milyarlarca zarara uğratıldı. Okulun ek binası yeni öğretim yılına yetiştirilemediği için öğrenci ve velileri de mağdur. Öğrenciler, yeni döneme 65 kişilik sınıflarda başladı.

Dolandırıldığını iddia eden nalbur Dağıstan Sancak, inşaat şirketinin kendisinden 170 bin liralık malzeme satın aldığını ve bunun karşılığında çek verdiğini söyledi. Sancak, banka inşaat şirketinden teminat almadığı için çeklerin karşılığını alamadıklarını ifade etti. İşçiler de işi bırakıp memleketlerine geri dönen arkadaşlarının yol parasını dahi çevre esnafın karşıladığını dile getirdi.
ZAMAN/Türkan UYMAZ


Geri Dön