26 / 04 / 2024

Müteahhitler dönüşümde birleşti!

Müteahhitler dönüşümde birleşti!

İstanbul Anadolu yakasındaki inşaat müteahhitleri aynı çatı altında toplandı.Kadıköy'de son dönemde ön plana çıkan kentsel dönüşümü mülk sahiplerini mağdur etmeden, yerinde, güvenli olarak gerçekleştirmek için müteahhitler AYİD'i kurdu



İstanbul Anadolu yakasındaki inşaat müteahhitleri aynı çatı altında toplandı. Kadıköy'de son dönemde ön plana çıkan kentsel dönüşümü mülk sahiplerini mağdur etmeden, yerinde, güvenli olarak gerçekleştirmek için İstanbul Avrupa Yakası İnşaat Mühendisleri Derneği (AYİD) kuruldu. Derneğin Başkanı olan Mehmet Sadıkoğlu, AYİD ile sektöre dair birçok problemi aşmayı hedefliyor. 

Açılış konuşmasında, inşaatları standartlaştırmak, belediyelerde takılı kalan ruhsat sorununu hızlandırmak ve iş güvenliğini sağlamak adma yola çıktıklarını belirten Mehmet Sadıkoğlu, Ortak paydaşları bir araya getirmek, kurucularının ve üyelerinin oluşturduğu inşaat ve müteahhitlik alanındaki bilgi birikimini ve tecrübeyi kullanmak amacıyla AYİD'i kurduk" dedi. 


Derneğin dönüşüm için planladığı projeleri ise AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik şu şekilde açıkladı: "Dernek üyelerinin inşaatlarına AYİD tabelası konulacak. Bir diğer projemiz ise belirli zaman dilimlerinde üyelerimizin şantiye çalışanlarına iş güvenliği seminerleri düzenlemek. 

Özellikle Kadıköy'de son dönemde gündemde olan kentsel dönüşümle ilgili bilgi almak isteyen her vatandaşımız, derneğimizi arayabilecek ya da eposta atarak ulaşabilecekler. 

Ayrıca Kadıköy sınırları içerisindeki 22 mahallenin her birine ayn konsept hazırlayacağız. Bunun için her mahalleden bir temsilci seçilip o mahalle hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceğiz." 


700 PROJEDE SIRADA 

Derneğin kurucu üyelerinden biri olan Aydoğan Group Yönetim Kurulu Başkanı ve AYİD Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aydoğan, "2012 yılında 221 ruhsat verilen Kadıköy'de, bu rakam 2013 yılında 329'a, 2014'te 678'e yükseldi. Belediyede 700 projenin beklediği söyleniyor. Bu da Kadıköy'ün ne kadar yoğun bir dönüşüm yaşadığını göstermektedir. AYİD olarak bizler bu sürecin doğru işlemesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 


KENT ESTETİĞİ KORUNMALI 

AYİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz Öncel, şantiye güvenliği kadar çevre güvenliği konusuna da dikkat çekti: "Kule vinçlerin kullanımının denetlenmesi ve gerekirse kısıtlanması gerekmektedir. Kent estetiğinin korunmasında estetik kuralların daha aktif olmasını, sokak, bina cephe gibi tüm kent unsurlarının bir arada değerlendirilmesini sağlamak için yenilikçi projeler geliştirilmeli." 


AYİD'İN MİSYONU

İstanbul Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kumlan AYİD dün düzenlediği basın toplantıyla demeğin tanıtımını yaparak vizyon ve misyonu açıklandı. AYİD'in kumluş hedefleri ve Anadolu yakasındaki kentsel dönüşüm çalışmaları gibi konuların konuşulduğu toplantıya 174 demek üyesi katıldı. 


Taraf


Geri Dön