20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı?

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı?

Kentsel dönüşümden yararlanan kimselere yapılan finansal yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı? Kentsel dönüşümde taşınma yardımı nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm taşınma yardımları...



Kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı?

Kentsel dönüşümden yararlanan kimselere yapılan finansal yardımların içerisinde taşınma yardımı da bulunuyor. Taşınma yardımı Bakanlık tarafından kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümünü tahliye eden kimselere yapılıyor.


Kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Kentsel dönüşümden faydalanmak için, kentsel dönüşüm taşınma yardımı başvuru dilekçesi ve gerekli belgeler ile birlikte şehrin Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.


Konut Kiracıları İçin gerekli belgeler..

1.      Ek-2 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli binada oturduğunu gösterir; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) veya son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; kiracının adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı) 

4.      Yeni Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) 

5.      Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisi 

6.      Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) 


İş Yeri Kiracıları İçin gerekli belgeler..

1.     Ek-3 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli Bina Adresine Ait Vergi Levhası 

4.      Yeni Taşınılan Adrese Ait Vergi Levhası 

5.      Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisi 

6.   Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap)



Kentsel dönüşümde 50 soru 50 cevap!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön