23 / 04 / 2024

Müteahhitler iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirildi!

Müteahhitler iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirildi!

AYAMDER, Sarp Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile düzenlediği toplantıda yapı müteahhitlerini iş sağlığı ve iş güvenliği konularında bilgilendirdi.



Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Sarp Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile birlikte üyelerini ve yapı müteahhitlerini iş sağlığı ve iş güvenliği hakkında bilgilendirdi. Riva Otel toplantı salonunda gerekleşen buluşmada Sarp Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taner Dinçsoy, iş sağlığı ve iş güvenliği alanında maalesef çıkan birçok yasaya rağmen ülke olarak henüz arzulanan seviyede olmadıklarını belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da katıldığı toplantıda konuşan Taner Dinçsoy, her yıl inşaat sektörü başta olmak üzere birçok faklı sektörde iş kazaları, işçi ölümleri ve ağır yaralanmaları gibi tatsız olayların yaşandığını belirterek, "Bizim bu toplantıları düzenlemekteki amacımız yönetmelikleri kanunları anlatmak değil. Amacımız bu konuda bilici artırmak" dedi. 


SORULARI YANITLADILAR 

AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş ise katılanlara teşekkür ederek, "Bu tür toplantıları önemsiyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Anestezi Uzmanı ve iş yeri hekimi Dr. Figen Sunay Kardeş ile Emekli İş Müfettişi A Grubu İş Güvenliliği Uzmanı Haydar Kaçmaz, katılımcılara iş güvenliği yönetimi ve yeni yaklaşımları sinevizyon eşliğinde anlattı.


Sabah Güney


Geri Dön