29 / 03 / 2024

Müteahhitlere müjdeler geldi!

Müteahhitlere müjdeler geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar müteahhitlere müjdeler verdi. Özhaseki, müteahhitlere tapu harçlarının indirileceği belirtti.



Türk şirketlerin projelerini inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, müteahhitlere tapu harçlarının indirileceği müjdesini verdi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Bu indirim gayrimenkul satışlarını artırır” dedi.


Müteahhitlere müjdeler geldi!


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türk müteahhitlere müjde verdi. Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olduğunu belirten Özhaseki, tapu harçlarıyla ilgili indirimin masada olduğunu söyledi. Dünyanın önde gelen alım heyetlerinin karşısına çıkan Türk markaları, projeleriyle beğeni topladı. Tapu harçları ile ilgili Bakanlar Kurulu'nda çalışma yaptıklarını söyleyen Özhaseki, sektörün beraberinde 250 farklı sektörü etkilediğine vurgu yaparak, “Bu nedenle sektörün desteklenmesi önemli. Sektör desteklendikçe büyüyor bu da ekonomiyi büyütüyor. Bana verdiğiniz önerilerin hepsini madde madde inceliyorum. En son Bakanlar Kurulu'nda tapu harçlarını ele aldık” dedi. Özhaseki'nin bu sözleri tapu harçlarında indirim müjdesinin yakında geleceğine işaret etti.


SEKTÖR HEYECANLANDI

Müteahhitlere müjdeler geldi!


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da, tapu harçlarının indirilmesiyle ilgili müjdenin bir an önce gerçeğe dönüşmesini talep ettiklerini belirterek, “Bu indirim gayrimenkul satışlarını artırır” dedi. Fuarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından Ülke ve pilot bölgede mekansal strateji planlarının hazırlanması plotokolü imza töreni de yapıldı. Çağlar, “Bu protokolle Türkiye'de hangi bina nereye yapılacak turizm sektörü nerde olacak, OSB'ler nerede olmalı planlaması yapılacak” bilgisini verdi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da tapu harçlarına indirim sinyaline değinerek, “Beklentimiz yüzde 4 olan tapu harçlarında ilk kez konut alacaklara tapu harcının yüzde 2 olması yönünde” diye konuştu.


TÜRK PROJELERİ YARIŞTA

 Müteahhitlere müjdeler geldi!


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Türk projelerinin Avrupa'daki emsallerine göre ucuz olduğunu söyledi. Fikirtepe'de 6, Üsküdar'da 1, Esenler'de 1 ve Anadolu'da 4 kentsel dönüşüme imza atan Efekta Mimarlık'ın projelerine de yoğun ilgi oldu. Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucu Ortağı Melkan Gürsel ise, MIPIM'den ödülle döneceklerini açıkladı.



Türkiye'nin önü açık

Müteahhitlere müjdeler geldi!


TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türkiye'nin ağırlığı net olarak gözler önüne seriliyor. Türk katılımcılar burada artık nokta atışlar yapıyor. İstanbul Finans Merkezi'ne yoğun ilgi söz konusu. Biz sadece  TOKİ  olarak geçen yıl 65 bin konut inşa ettik. Emlak Konut da 7-8 bin konuta imza attı. Bu büyüklük Avrupa ülkelerinin hiçbirinde yok” diye konuştu.



Emine ACAR/Yeni Şafak


Geri Dön