25 / 04 / 2024

Müteahhitlere teminat şartı getirildi!

Müteahhitlere teminat şartı getirildi!

2 Eylül'de detayları açıklanacak Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında müteahhitlere teminat şartı getirildi. Bu kapsamda mal sahipleri ve müteahhitlerin arasındaki sorunların çözülmesi amaçlanıyor.



21 Haziran'da duyurulan Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın detayları 2 Eylül'de açıklanacak. Çalışmaları tamamlanan yeni plan kapsamında kentsel dönüşümün hızlanması mal sahipleri ve müteahhitlerin arasındaki sorunların çözülmesi amaçlanıyor.

Kat sınırı

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile Türkiye'de ilan edilen 250 riskli bölgede kentsel dönüşüme öncelik verilecek ve her şehir için uygun kentsel dönüşüm planı hazırlanacak. Bu kapsamda binaların uzunlukları 7-8 katı geçmeyerek yatay mimari konseptinde inşa edilecek.

Teminat ve tamamlama sigortası

Hiçbir konut yarım kalmaması için kentsel dönüşüme dahil olacak müteahhitlere kriter gelecek. 2 Eylül tarihinden sonra inşaat ruhsatı almak isteyen müteahhitin yapı yaklaşık teminat bedelinin belli bir oranını teminat olarak göstermesi gerekiyor. Vatandaşların haklarını güvence altına almak için yatırımcılardan yapım bedelinin yüzde 10'u kadar teminat alınacak ya da tamamlama sigortası istenecek.

Yapı inşaat alanı 50 bin metrekare üzeri alanlarda 50 bin metrekareye kadar yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 10'u, devam eden 50 bin metrekare ile 75 bin metrekare arsası için yüzde 8,75 bin ile 100 bin metrekare arası için yüzde 6 ile 100 bin metrekare üstü için de yüzde 4 teminat vermesi gerekiyor.
 

Kentsel dönüşüme yeni kurallar getirildi!

Kentsel dönüşümde yeni sistem! 


Geri Dön