18 / 04 / 2024

Mutlu Holding'in yüzde 100'ü Güney Afrikalı Metair'e satılıyor!

Mutlu Holding'in yüzde 100'ü Güney Afrikalı Metair'e satılıyor!

Mutlu Holding'in yüzde 100 'ü Güney Afrikalı Metair'e satılıyor. Böylece Mutlu Akü'nün yüzde 75' i ile Mutlu Plastik'in yüzde 45' i alıcı şirkete geçmiş olacak...



Yüzde 40'ın üzerinde payla Türkiye akü pazarının en büyük oyuncusu olan Mutlu Akü, Güney Afrikalı Metair'e satılıyor. 2012'yi 438 milyon lira ciro, 41 milyon lire net karla kapatan Mutlu Akü'nün tamamı için belirlenen değer arsalarla birlikte 224 milyon dolar. 

Alıcı şirket Mutlu Akü'nün Türker Ailesi'ne ait olan yüzde 75'i için 175 milyon dolar ödeyecek. Şirketin kalan yüzde 25'i halka açık. Metai^in, Mutlu Akü'nün yüzde 75'i yanında Mutlu Plastik'in de yüzde 45'ini temsil eden Mutlu Holding'in tamamı için ne kadar ödeyeceği ise açıklanmadı. 

Güney Afrika'da Toyota'nın tedarikçisi olarak sektöre giren Metair Investments, geçen yıl da Romanya'da bir akü fabrikası almıştı. Mutlu Holdingi satan Türker Ailesi'nin gayrimenkul sektöründe yoğunlaşması bekleniyor. Bursa ve İstanbul'da arazileri bulunan Mutlu Holding, 3 ay önce Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme AŞ'yi kurmuş, holdingin satışından önce de bu şirket ayrılarak Mutlu Türker Holding AŞ bünyesine alınmıştı. Bu da ailenin gayrimenkul sektöründe yoğunlaşma hedefinin göstergesi olarak yorumlandı.



Dünya


Geri Dön