26 / 04 / 2024

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı!

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı. Projede kısa sürede temel atma işlemleri başlayacak. 



İstanbul'un Güngören ilçesinde tartışmalara neden olan  Doğakent Sitesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada proje için yapılan uzlaşmanın yüzde 100 olduğunu dile getirdi.  Tüm hak sözleşmelerinin imzalandığı projede kısa süre içerisinde temel atma işlemleri yapılacak. 

Güngören'de yer alan Doğakent Sitesi 2017'de riskli alan ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından toplam 4 blok 136 bağımsız bölümden oluşan alanda çalışmalar yapıldı, örnek olarak kabul edilen kentsel dönüşüm çalışması için çalışmalar başladı.

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı!

Ali Kurt son olarak sosyal medya üzerinden proje için "Beyaz koyu onay işareti Güngören Doğakent sitesinin yenilenmesi projemizde uzlaşma oranı yüzde 100.Tüm hak sahiplerimizle sözleşmelerimizi imzaladık. Artık projemizin temelini en kısa sürede atmak için çalışıyoruz."

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, geçtiğimiz aylarda "Yeni bir dönüşüm projesine başlıyoruz! 2017’de #RiskliYapı ilan edilen, geçtiğimiz yıl yıkılan #Güngören Doğakent sitesi hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladık. 4 blok 136 bağımsız birimden oluşan sahada, örnek bir #dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Doğakent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüme ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burası Güngören Doğakent Sitesi, riskli yapı olduğu için yıkılmış ama yapılamamıştı. Vatandaşlar güvenli bir kurum olarak @kiptaskonut’u tercih ettiler. İştirak şirketimiz art arda yaptığı dönüşüm ve sosyal konut projeleriyle İstanbul’daki dönüşümde güvence oldu" ifadelerini kullandı.

 

✅ Güngören Doğakent sitesinin yenilenmesi projemizde uzlaşma oranı %100.

Tüm hak sahiplerimizle sözleşmelerimizi imzaladık.

❗Artık projemizin temelini en kısa sürede atmak için çalışıyoruz. https://t.co/f5ezvVYscd

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) November 22, 2021

 

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesinde temel atma heyecanı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön