27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 82 uzlaşma sağlandı! 

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 82 uzlaşma sağlandı! 

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için uzlaşma görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde hak sahipleriyle yüzde 82 uzlaşma sağlandı. 



 İstanbul'un Güngören ilçesinde tartışmalara neden Doğakent Sitesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada proje için yapılan uzlaşmanın yüzde 82 seviyesine ulaştığını dile getirdi. 

Güngören'de yer alan Doğakent Sitesi 2017'de riskli alan ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından toplam 4 blok 136 bağımsız bölümden oluşan alanda çalışmalar yapıldı, örnek olarak kabul edilen kentsel dönüşüm çalışması için çalışmalar başladı.

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 82 uzlaşma sağlandı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, geçtiğimiz aylarda "Yeni bir dönüşüm projesine başlıyoruz! 2017’de #RiskliYapı ilan edilen, geçtiğimiz yıl yıkılan #Güngören Doğakent sitesi hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladık. 4 blok 136 bağımsız birimden oluşan sahada, örnek bir #dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ali Kurt son olarak sosyal medya üzerinden proje için "Güngören’deki dönüşüm projemizde uzlaşma oranı %82.  Hak sahipleri borçlanmaları kabul edip üzerine düşeni yapıyor. Daha fazla zaman kaybetmemek için paydaş kurumlar süreçte üstüne düşen kısımlarda maksimum katkı vermeli" açıklamasında bulundu. 

 

Güngören’deki dönüşüm projemizde uzlaşma oranı %82.

Hak sahipleri borçlanmaları kabul edip üzerine düşeni yapıyor.

Daha fazla zaman kaybetmemek için paydaş kurumlar süreçte üstüne düşen kısımlarda maksimum katkı vermeli❗ https://t.co/pOAyq8HL1C

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) October 22, 2021

 

İstanbul Güngören'de kentsel dönüşüm tepkisi!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön