29 / 03 / 2024

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 67 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 67 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 851 hak sahibi anlaşma sağladı. 



İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen fakat sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredilen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin ortağı olan Büyükşehir Belediyesi bölgedeki hak sahipleriyle uzlaşmaya devam ediyor. Özgür Kocaeli'nde Süriye Çatak Tek'in haberine göre; dün itibariyle hak sahiplerinin yüzde 67’si ile anlaşma yapan Büyükşehir, Eylül ayının ortasına kadar tüm hak sahipleri ile görüşerek uzlaşma sağlamayı hedefliyor. 

851 kişiyle uzlaşma sağlandı

Kadıköy Mahallesi katlı otoparkının altına kurulan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisinde vatandaşlarla yapılan görüşmelerde anlaşmalar imzalanıyor. Toplam 1541 hak sahibinin bulunduğu alanda 851 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak imzalar atıldı. 129 hak sahibi ile de ilk görüşme gerçekleşti. Şu ana kadar görüşme yapılmayan 589 hak sahibi ile de önümüzdeki hafta başından itibaren görüşmeler başlayacak.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 67 uzlaşma sağlandı!

25 milyon ödeme yapıldı 

Bugüne kadar anlaşma yapan 851 hak sahibinden 278’i bedel karşılığı anlaşma imzaladı. Bedel karşılığı anlaşmalarda Büyükşehir Belediyesi hak sahiplerine 25 milyon lira ödeme gerçekleştirdi.Anlaşma için davet edilecek olan hak sahipleri kurulan sistemde kısa mesaj ile bilgilendirilerek Kentsel Dönüşüm Bürosuna davet edilecek. Hak sahipleri ile görüşmelerin Eylül ayının ortasına kadar bitirmesi hedefleniyor. 

Tahliyeler başlayacak 

Hak sahipleri ile görüşmelerin bitirilmesinin sonrasında  tahliye çalışmaları başlayacak. Ayrıca başlayan yıkım çalışmalarına da hızlanacak. Yıl sonuna kadar bölgede tahliye çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.  TOKİ  tarafından 6 Eylül’de yapım ihalesi yapılması beklenen Cedit Mahallesinde 1105 konutun inşaatı yapılacak. Konutların tamamının hak sahiplerine ve bölgede yaşayan insanlara verilmesi hedefleniyor. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesine ikinci erteleme!

 


Geri Dön