23 / 04 / 2024

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için 200 kişiyle uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için 200 kişiyle uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için yapılan uzlaşma görüşmelerinde 200 kişiyle anlaşma imzalandı. 



Kocaeli'nin Cedit Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm projesi için uzlaşma görüşmeleri aralıksız devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; uzlaşma dahilinde şu zaman kadar 200 kişiyle anlaşma yapıldı. 

Tahir Büyükakın yakından ilgileniyor

Randevu ile yapılan görüşmelere katılan vatandaşlar kentsel dönüşümde gelinen son aşamadan oldukça memnun. Yeni konutlarına kavuşmak isteyen Ceditliler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın ilgisinden oldukça memnun. 

Kadıköy Mahallesi’ndeki Katlı Otopark’ta yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi’ne kentsel dönüşüm projesi için uzlaşmaya gelen  vatandaşlar çalışmalardan oldukça umutlu. 

"İyi bir anlaşma yapılacağına inanıyoruz"

Tahir Büyükakın'ın ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Cedit sakinlerinden Nurdoğan Erkul, “İmkânlarımızı kolaylaştırırlarsa güzel olur” şeklinde görüş belirten Erkul, “Tahir bey de bu işin üzerine epey düşüyor. Güzel bir görüntü olmasını istiyor” 

Süreç için heyecanlı bekleyiş

ir diğer hak sahibi olan Mehmet Ali Erkul ise “Son durumu öğreneceğiz. Bir iki problem var ama onların da giderileceğine inanıyorum. İnşallah anlaşmamız güzel geçer” dedi. Sürecin bir an önce başlamasını istediklerini söyleyen Erkul, “Vatandaş sevinçli. İyi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

200 kişiyle anlaşma imzalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleriyle sözleşme imzalamayı sürdürüyor. Görüşmeler dahilinde şu zamana kadar 200 hak sahibiyle sözleşme imzalandı. Toplam kamulaştırılan alan ise 7 bin 259 metrekareye ulaştı. Ödenecek toplam bedel ise 15 milyon 707 bin TL oldu. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için 200 kişiyle uzlaşma sağlandı!

1105 daire inşa edilecek

Proje dahilinde 1105 daire ve ticari alan inşa edilecek. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yatay mimari esasıyla yapılacak. Konutlar arazinin ve kentin görünümünü bozmadan inşa edilecek. 

Projenin maketi sergileniyor

1479 hak sahibinin bulunduğu projede proje maketi de geçtiğimiz haftalarda sergilenmeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gövdemizi altına koyduk’ dediği projenin maketi Kadıköy Mahallesi’ndeki Katlı Otopark’ta yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi’nde yer alıyor. 

Cedit'te imzalar atıldı 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde 22 Mart tarihi itibariyle uzlaşma süreci başlatılmıştı. Riskli alan olarak ilan edilen bölgelerde yaşayan hak sahipleri 5 Nisan Pazartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katıldığı törenle bedel karşılığı anlaşma imzaları atılmıştı. 7 Nisan'da ise Büyükşehir encümen toplantısında ise bedel karşılığı uzlaşma ödemelerinin yapılmasına karar verilmişti.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için ödemeler başlıyor!


Geri Dön