16 / 04 / 2024

Muzaffer Çilek: Mobilya pazarında 20'nci sıradayız!

Muzaffer Çilek: Mobilya pazarında 20'nci sıradayız!

Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, herkesin, Afrika'nın kuzeyine ve güneyine çalıştığını belirterek, ''Arada kalmış Afrika ülkeleri hep unutuldu. Hem Afrika hem de Orta Doğu ülkeleri Türk markaları için önemli bir fırsat'' dedi




     Çilek, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

     Zirvede farklı sektörlerin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelme fırsatı bulunduğunu anlatan Çilek, Türkiye'nin 2023 vizyonu, çözüm süreci, İsrail'in özür dilemesi gibi konuların çok önemli olduğunu vurguladı. 

     

     -Rakamlar, önümüzdeki 5 yılda Türkiye'nin ilk 5'e gireceğini gösteriyor''- 

     

     Çilek, ''Herkes 2023 vizyonunu gerçekçi olduğuna inanarak destekliyor. Biz de onlardan biriyiz. Şu anda iyimser bir hava var'' diye konuştu. 

     Mobilya sektörünün diğer sektörlerin ortalamasından daha iyi büyüdüğüne işaret eden Çilek, şunları kaydetti: 

     ''Türk mobilya sektörü dünyada yerini alıyor. Mobilya pazarında 20'nci sıradayız. Gelecek 5 yılda büyüme hızımızla rakamlar Türkiye'nin ilk 5'e gireceğini gösteriyor. Çilek olarak Afrika ve Orta Doğu ülkeleri üzerine çalışıyorduk. Kıta Afrika açılımı çok önemli. Her ülkede önemli bir potansiyel var. Herkes, Afrika'nın kuzeyine ve güneyine çalıştı. Arada kalmış Afrika ülkeleri hep unutuldu. Hem Afrika hem de Orta Doğu ülkeleri Türk markaları için önemli bir fırsat.'' 

AA


Geri Dön