18 / 04 / 2024

My City Bahçelievler ne kadar prim yaptı?

My City Bahçelievler ne kadar prim yaptı?

Murat Turhan, kendi açtığı blog'da 2009'da ev aldığı My City Bahçelievler projesinin ne kadar prim yaptığı ile ilgili analiz yaptı



Türk Hava Yolları'nda yazılım mühendisi olarak çalışan ve Mycity Bahçelievler projesinde 2009 yılında ev alan Murat Turhan, inşaat sürecinin öncesi ve sonrasında yazdığı haberleri bloğunda paylaşıyor.

Projenin teslim tarihi yaklaştıkça emlak sitelerinde My City Bahçelievler'den satılık daire ilanları artmaya başladı. Hepsi de ağız birliği etmişçesine Şubat 2011'de dairelerin teslim edileceğini yazıyor. Belirtmekte fayda var; Ağaoğlu İnşaat henüz bu teslim tarihi bilgisini doğrulamadı.

Diğer yandan Sayın Ali Ağaoğlu gazetelere verdiği çeşitli röportajlarda sıklıkla My City Bahçelievler projesinde geliştirdikleri satış modeliyle kriz zamanı 1 haftada nasıl satış rekoru kırdıklarından bahsediyor. Bu aşırı talep patlaması, satış ofisinde yaşanan kuyruklar ve kargaşalara rağmen halen kafam projenin metrekare bazında fiyatının çıkarıp çıkarmayacağı konusunda soru işaretleriyle doluydu. Sıradan bir proje olsa bu sorunun cevabını öğrenebilmek için bir kaç yıl beklemem gerekirdi fakat aşırı talep farklı sonuçlara yol açtı.

Ağaoğlu fiyatlarıyla normalde 320-380 bandında satılan evler göreceğiniz üzere daire sahipleri tarafından minimum %50 üzerinde bir primle satışa çıkarılmış durumda. Bu rakamlara bu daireler satılır satılmaz bilemem. Ama serbest piyasa dinamiklerini düşünürsek birbirinden farklı daire sahibinin benzer satış güdüleriyle dairelerini aldıkları fiyatın %50 üzerine satışa çıkarmaları bence bir tesadüf değil. En azından buradan kesin olarak şöyle bir çıkarımda bulunabiliriz ki daire sahiplerinin metrekare bazında inşaat şirketine ödedikleri fiyatlar konusunda herhangi bir zarara uğramadıkları kesinlikle ortada. Kârı ise bekleyip göreceğiz.
Murat Turhan

http://mycitybahcelievler.blogspot.com/2010/09/my-city-bahcelievler-ne-kadar-prim-yapt.html

 


 


Geri Dön