19 / 04 / 2024

MYC Partners, gayrimenkul sektörüne giriş yaptı!

MYC Partners, gayrimenkul sektörüne giriş yaptı!

Capital dergisi yazarlarından Nilüfer Gözütok Ünal, DR. Murat Akdoğan'ın girişim hikayelerinden şimdiki konumuna kadar sürecini kaleme aldı.



DR. Murat Akdoğan, iş dünyasının sıra dışı girişimcilerinden biri... 24 yaşında mühendis olarak girdiği Baymak'ı, kriz döneminde batmaktan kurtardı ve ardından şirketin patronu oldu. Onun yönetiminde Baymak, sektörün en büyük oyuncusu haline geldi. 2002 yılında İngiliz Baxi Group ile ortaklığa imza atan Akdoğan, 2013 yılında da şirketi tümüyle BDR Therma'ya satarak sektörden çıktı. Baymak'ta yapmak istediği her şeyi yaptığını belirten Akdoğan'ın odağında ise artık sağlık, gayrimenkul ve turizm sektörü var.


Ethica ve Estetica markalarıyla sağlıkta 1'i genel 3'ü estetik olmak üzere 4 hastaneyle yola devam eden Akdoğan, "Bu alanda 120 milyon TL'lik bir hacmimiz var, Ancak bu hacmi 3 yılda 3 katına çıkarma potansiyeli de bulunuyor" diyor. Akdoğan, bu potansiyeli hayata geçirmek için gözünü yurt dışına çevirmiş durumda, ilk olarak 2018 yılında Bulgaristan'ın Sofya kentinde 4 bin metrekarelik bir alanda estetik hastanesi açmayı planlıyor. Ondan sonra da hızla Avrupa'ya yayılacaklarını açıklayan Akdoğan, bunu nasıl yapacaklarını şöyle anlatıyor: "ikinci olarak Macaristan'da Budapeşte'de bir hastane açmayı planlıyoruz, Ardından Almanya, Fransa ve İngiltere gelecek, Doğuda Rusya'da St, Petersburg'da yerel bir ortakla yatırım yapacağız. Yurt dışında her yıl bir hastane açacak şekilde yola çıkacağız. Estetikte dünyanın en büyük şirketi olmak istiyoruz."


Akdoğan'ın yeni sektörü ise gayrimenkul ve turizm. MYC Partners şirketinin çatısı altında Batı Ataşehir'de 30 bin metrekarelik bir iş merkezi projesini hayata geçiren Akdoğan, Bodrum'da da konut ve otelden oluşan karma bir projeye imza attı. 650 metrelik kum plaja sahip tesisin otel bölümünde 85 oda bulunurken 72 rezidans ve 1 adet villa da tesis içinde yer alıyor. Otellerinin A'Design Awards'ta gümüş ödül kazandığını ifade eden Akdoğan, yönetimi dünyaca ünlü profesyonel otel zinciri olan LUX'a emanet ettiklerini dile getiriyor. Projenin 70 milyon dolarlık bir yatırım bedeli olduğunu söylüyor,

Akdoğan, turizm ve gayrimenkulde bundan sonrası için net hedefler koymuyor, "Gayrimenkulde yine aşık olacağım bir proje olursa yeni bir şeyler yaparım" diyor.


Capital / Nilüfer Gözütok Ünal 


Geri Dön