25 / 04 / 2024

Naci Görür kimdir?

Naci Görür kimdir?

Deprem konusunda çalışan ve kamuoyunu bilgilendiren bilim insanı Naci Görür kimdir? Naci Görür daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Naci Görür'ün biyografisi...



Naci Görür kimdir?
Profesör Dr. Naci Görür, 1947 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1966 yılında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Maden Fakültesi'nde eğitimine başlayan Görür, lisansını İTÜ Öğretim Üyesi Aday Adayı Bursu ile tamamladı. 1971 yılında Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Mühendis olarak mezun oldu.

Jeolog, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve Bilim Akademisi üyesi olan Profesör Dr. Naci Görür, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 

Havza analizi ve depremsellik konusunda araştırmaları bulunan Görür, Marmara Denizi ve deprem konusunda çalışan ve kamuoyunu bilgilendiren bilim insanları arasında yer alıyor.

Naci Görür 1978'de Türkiye'ye dönerek İTÜ'de 1983'te doçent, 1989'da profesör oldu.[1] 1983 yılında, 40 yaşını aşmamış, parlak bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü kazandı. 2004'te İstanbul NATO Zirvesi'nde verilen Barış ve Güvenlik İçin Bilim Ödülü'nü (NATO Bilim Ödülü) aldı.

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı!


Geri Dön