26 / 04 / 2024

Naci Görür'den 2 il için deprem açıklaması!

Naci Görür'den 2 il için deprem açıklaması!

Dün Kayseri'de 3.8 ve 3.9, Aydın'da da 3.9 şiddetlerinde depremler yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremleri değerlendirdi. 



Dün Kayseri'de 3.8 ve 3.9, Aydın'da da 3.9 şiddetlerinde depremler yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremleri değerlendirdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; AFAD tarafından duyurulan verilere göre, Kayseri Kocasinan'da saat 10:32’de 3.8, saat 10:39’da da 3.9 şiddetinde sarsıntılar meydana geldi. Saat 16:13’te ise Aydın Efeler'de 3.9 şiddetinde bir deprem oldu. 

Naci Görür den 2 il için deprem açıklaması!

PROF. DR. GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden meydana gelen bu depremlere ilişkin açıklamalar yaptı. 

Görür, Kayseri’de meydana gelen sarsıntılarla ilgili “Arkadaşlar, bugün Kayseri/Saraycık yöresinde büyüklüğü 3,0-3,8 arasında değişen depremler oldu. Ecemiş Fay Zonu bu yörede biraz hareketli. Orta Anadolu Fay Zonu olarak da bilinen bu zon, sol yönlü doğrultu atımlı ve toplam olarak 730 km uzunluklu. Sevgiyle” açıklamasını yaptı. 

Naci Görür den 2 il için deprem açıklaması!

“DEPREM K-G GERİLME SONUCU”

Prof. Dr. Görür, Aydın'da yaşanan sarsıntıyla ilişkin ise bir harita paylaştı ve şunları söyledi: 

“Arkadaşlar, bugün öğlenden sonra B. Menderes Grabeninde, Aydın'ın GD'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Hareket olasılıkla grabenin güney sınır fayı üzerinde gerçekleşti. Deprem K-G gerilme sonucu. Sevgiyle.”

Naci Görür den 2 il için deprem açıklaması!

Prof. Dr. Naci Görür'den kan donduran İstanbul depremi açıklaması!

Kanal İstanbul, depremin şiddetini etkileyecek mi?


Geri Dön