20 / 04 / 2024

Naci Görür'den Burdur için dikkat çeken deprem açıklaması!

Naci Görür'den Burdur için dikkat çeken deprem açıklaması!

Burdur'da art yaşanan depremlere ilişkin görüşlerini açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, "Fethiye-Burdur zonu tehlikeli bir yerdir. Ciddi “risk yönetimi” yapılarak hazırlıklı olmak lazım" diye konuştu.



Burdur'da dün sabah saatlerinde Bucak ilçesi merkezli yaşanan 4.2 şiddetindeki depremden sonra akşam saatlerine kadar en büyüğü 3.1 olan artçı depremler sürdü. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de bölgedeki hareketliliğe ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“BURDUR ÇEVRESİ HAREKETLİ”

“Burdur çevresi hareketli” ifadelerini kullanan Naci Görür, “Akyayla'da 4,2 ve daha sonra da Kestel ve Kapaklı'da daha küçük ve muhtemelen artçı olan depremler oldu. Bu depremler Fethiye-Burdur Fay Zonunun D-GD'daki graben sistemi içerisinde”diye konuştu.

Naci Görür den Burdur için dikkat çeken deprem açıklaması!

“TEHLİKELİ BİR YERDİR”

1914'te Burdur’da yaşanan 7.0 şiddetindeki depreme ilişkin de görüş paylaşan Görür, şu açıklamalarda bulundu:

- Bugünkü deprem de o yörede olduğu için kısa bir bilgi vereceğim. 1914 depremi Fethiye-Burdur Fay zonunda oldu. Büyüklüğü 7,0'diydi. Yörede kimi yerler depremi IX şiddetinde hissetti. Burdur ve Isparta'da. büyük hasar olmuş, toplam 2 bin 344 insan ölmüş, 17 bin ev yıkılmıştır. Görüldüğü gibi Fethiye-Burdur zonu tehlikeli bir yerdir. Ciddi “risk yönetimi” yapılarak hazırlıklı olmak lazım.

Her depremin maliyeti 5 milyar dolar!


Geri Dön