25 / 04 / 2024

Namık Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar yönetmeliğini değerlendirdi!

Namık Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar yönetmeliğini değerlendirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı N.Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar Yönetmeliğimde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliği değerlendirdi.



İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı N.Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar Yönetmeliğimde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliği değerlendirdi. Değişiklik talebinin ilk kez İMSİAD tarafından dile getirildiğini vurgulayan Başkan Mescioğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'yle bu yönetmeliğin değişikliğiyle ilgili bir toplantı düzenlemiştik. Toplantımızın akabinde yönetmelik değişikliğinin ivedilikle Resmi Gazete'de yayınlanması sektörümüz açısından çok olumlu bir gelişme. Her ilin kendine özgü coğrafi özellikleri mevcut. Bundan dolayı Yeni Tip İmar yönetmeliğinde bir takım değişiklikler gerekiyordu. Bursamız ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi. 


TEŞEKKÜR 

Çabalarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkürlerini ileten N. Ziya Mescioğlu, "İnşaat, Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı kalkınma atağmda başrolü oynayan sektörlerden biri. İstihdamın lideri olan sektörümüz, artık kabına sığmamaktadır. Kentsel dönüşümle birlikte ülkemizi yeni baştan inşa edecek olan iş adamlarımızın sınırlarını belirlerken iyi düşünmemiz gerekiyor. Bizim amacımız hükümetin kurulmasının akabinde bakanımızla birlikte masaya oturup, inşaat sektörünün önünü açacak bir yönetmeliğin hazırlanmasına destek olmak olacak" ifadelerini kullandı. 


Yeni Dönem



Haber A Gazete'de şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Eylem Planı'nda yer alan Konut Hesabı Uygulaması ve Gayrimenkul Sertifikası Modeli, başta inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamları olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde heyecan oluşturdu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İş Adamları (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, "Konut Hesabı Uygulaması, ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara devlet tarafından yüzde 15 katkı sağlanması sektörü cesaretlendirecek ve hareketlendirecek. Uzun süredir beklediğimiz bir adımın 64. Hükümetin programında yer alması hem biz inşaat sektörü temsilcilerini hem de ev sahibi olmak için umutla bekleyen vatandaşlarımız için sevindirici bir gelişme. Böylece kredi maliyetleri azalacak ve emlak satışları daha da canlanacaktır" ifadelerini kullandı.


KENTLERİMİZ DOĞRU GELİŞECEK 

Gayrimenkul Sertifikası Modeli'yle de vatandaşların devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden metrekare bazında hisse satın alabilmesinin önünün açıldığını vurgulayan Başkan Mescioğlu, "Bu adım hem vatandaş, hem de sektör açısından çok değerli. Bu modelle kentlerimiz doğru gelişecek. Sertifikada emsal transferi de yer alırsa şehirlerimizde yeşil alanlar çoğalacak. Daha geniş ve ferah bir çevreye sahip olacağız" ifadelerini kullandı 



A Gazete



Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Eylem Planı'nda yer alan Konut Hesabı Uygulaması ve Gayrimenkul Sertifikası Modeli, başta inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamları olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde heyecan oluşturdu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İş Adamları (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, "Konut Hesabı Uygulaması, ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara devlet tarafından yüzde 15 katkı sağlanması sektörü cesaretlendirecek ve hareketlendirecek. Emekli ve dar gelirli vatandaşlarımız da 250 TL'lik taksitlerle ev sahibi olabilecek. Uzun süredir beklediğimiz bir adımın 64. Hükümetin programında yer alması hem biz inşaat sektörü temsilcilerini hem de ev sahibi olmak için umutla bekleyen vatandaşlarımız için sevindirici bir gelişme. Bu gelişme 2016 yılında gerçekleştiğinde kredi maliyetleri azalacak ve emlak satışları daha da canlanacaktır. Piyasa ciddi bir şekilde hareketlenecek ve ülke ekonomimizde bundan payını alacaktır" ifadelerini kullandı. 


Bursa Haber 


Geri Dön