24 / 04 / 2024

Nata Grup'a Batum ve Tiflis'ten arazi karşılığı yatırım teklifi!

Nata Grup'a Batum ve Tiflis'ten arazi karşılığı yatırım teklifi!

Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM'de stand açan Türk firmalarından biri olan Ankara merkezli Nata Grup, fuarda Ankara'daki Nata Vega, Nata Antares ve Nata Delta adındaki projelerini tanıttı



Şirket, fuarda Gürcistan'dan arazi karşılığında yatırım teklifi aldı. Gürcistan Dış İlişkiler Direktörlüğü yetkilisi, burada alışveriş merkezi, otel ve konuttan oluşan yatırım yapılmasını istedi. Nata Grup ayrıca fuarda Almanya Berlin'de almak için çaba harcadığı arazi için de ön görüşmeleri yaptı. 200 milyon Euro'yu bulması beklenen yatırımda, alışveriş merkezi, otel ve rezidans olacak.

Karma projeler istedi

MIPIM standında görüştüğümüz Nata Grup CEO'su Cüneyt Kandemir, fuar boyunca yabancı yatırımcıların İstanbul ve Türkiye ile özellikle ilgilendiğini belirterek, kendilerinin de Batı Avrupalı firmalardan ve Gürcistan'dan teklif aldıklarını söyledi. Gürcistan Dış İlişkiler Direktörlüğü yetkilisinin Batum ve Tiflis'te yer alan 27 bin ve 30 bin metrekarelik iki arazi için teklif getirdiğini söyleyen Kandemir, Gürcistan'ın alışveriş merkezi, otel ve konuttan oluşan karma projeler istediğini belirtti.

Berlin'de arazi ucuzladı

Kandemir, ayrıca Berlin'de daha önceden görüşmelerini yaptıkları 5 bin metrekarelik arazi için fuarda görüşmelerini sürdürdüklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Bu araziyi Almanya'dan iki ayrı şirket daha istiyor. Biz görüşmelerimizi yaptık ve bizim yatırım yapmamız da memnuniyetle karşılanıyor. Berlin'de gerçekleştirmeyi planladığımız projede, alışveriş merkezi, otel ve rezidans olacak. Burada 200 milyon Euro'luk yatırım yapmayı düşünüyoruz. Krizden önce bu araziyi almak istedik. Ancak başka bir firma satın aldı ve kriz baş gösterince de yapacağı yatırım aksadı. Şimdi bu arazi yeniden satışta ve fiyatı da yüzde 40-50 arasında düşmüş durumda."

Dünyaya açılmanın yolu İstanbul'dan geçiyor

Ankara merkezli bir firmanın dünyaya açılmasının yolunun önce İstanbul'dan geçtiğini vurgulayan Cüneyt Kandemir, İstanbul'a da girmek için hazırlandıklarını söyledi. İstanbul'da Anadolu yakasında 80 bin metrekarelik arazi satın alma noktasında olduklarını anlatan Kandemir, konut, rezidans ve iş kulelerinden oluşan proje yapacaklarını kaydetti.

İki projeye hazırlanıyor

Nata Grup'un proje geliştirme, gayrimenkul yatırım ve inşaat, beton boru ve prefabrik imalatlar, çimento, enerji ve hava " taşımacılığı sektörlerinde faaliyet gösterdiğini belirten Cüneyt Kandemir, Ankara'daki projeler hakkında ise şu bilgileri verdi: "Ankara Mamak'da tamamlayacağımız Nata Vega Outlet Center'ın ardından, 2012 yılında İstanbul Yolu üzerindeki Nata Delta Konsept alışveriş merkezi ile Eskişehir Yolu üzerindeki iş kuleleri projesi Nata Alfa'nın yatırımlarını gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz."
Ekonomist Mortgage


Geri Dön