25 / 04 / 2024

Nata Holding gözünü İstanbul'a dikti!

Nata Holding gözünü İstanbul'a dikti!

Türkmenistan'da 2.5 günde bir köprü yapan Nata Holding, gözünü iş dünyasının başkenti olarak nitelendirdiği İstanbul'a dikti. Şirket, kentte 450 milyon dolarlık yatırımla karma bir proje hayata geçirecek.



Türkmenistan'da 500 günde 180 köprü inşa etmesiyle tanınan Nata Holding artık İstanbul'da.Şirket, kente 450 milyon dolarlık karma proje inşa edecek. Sultangazi'de konut, AVM ve işyerinden oluşan karma projenin inşaatına başlayan Nata Holding, 3 yıl içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyor. 74 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek projenin 250 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. 


DÜNYANIN 116'NCISI 


Dünyanın 116'ncı en büyük inşaat firması olan Nata Holding'in Başkanı Namık Tanık, "Türkiye'nin başkenti  Ankara  olsa da, iş dünyasının da başkentinin İstanbul olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle İstanbul'a yakışacak nitelikte bir proje yapmak için kolları sıvadık. 

İstanbul'da projemiz ile 450 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz" dedi. 


HEDEF BÜYÜK 


2020'ye kadar 4 bin konut hedeflediklerini söyleyen Tanık, "İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlarımız olacak. Konut ve AVM yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık" dedi. Bugüne kadar Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen Tanık. Ankaralım en büyük alışveriş merkezlerinden olan Antares ve Nata Vega AVM'ye de imza attıklarını belirtti. 


Nata Holding'in Başkanı Namık Tanık, çalışmaları hakkında sözlerine şöyle devam etti, "İncek'te 150 lüks konuttan oluşan projemiz devam ediyor. Nata Delta AVM ve Konut Kuleleri, Şaşmaz Bahçe Kapı projemiz kapsamında 250 adet işyeri, Şerefhisar termal otel ve konut inşaatları devam ederken, Çerkeş çimento fabrikamızın ÇED raporu alındı ve tüm altyapı fizibilite çalışmaları hazırlandı. Mamak'ta, Ankara'n m en büyük kulelerini hayata geçirdik.

Nata Vega Konut Kuleleri'nde oturum başladı, satışlar ise tamamlanmak üzere." 


Posta



Geri Dön