24 / 04 / 2024

Nata Holding yurtdışındaki projelerle büyüyor!

Nata Holding yurtdışındaki projelerle büyüyor!

Adını ilk olarak, News Record (ENR) tarafından açıklanan 'Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 33 Türk firma arasında yer alarak duyuran Nata Holding, devler liginde yeni projelerle sahada.



ADINI ilk olarak, News Record (ENR) tarafından açıklanan 'Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 33 Türk firma arasında yer alarak duyuran Nata Holding, devler liginde yeni projelerle sahada.  Ankara  merkezli Nata Holding, Türkmenistan'da çölün ortasında şantiye kurarak 9 ayda, 27 kilometrelik demiryolu hattını tamamladı. Bu hat ile iki ülkeyi birbirine bağlayan firma; Türk firmalarının sektördeki iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Bereket'e fabrika kurduklarını ve Serhetyaka Oğuzhan arası 234 km uzunluğunda 110 kw elektirik iletim hattı inşaatını yaptıklarını belirtti. Türkmenistan pazarının cazip olduğunu ve yabancı ortaklar için uygun koşulların oluşturulduğunu ifade eden Tanık "İşlerini zamanında bitiren müteahhitlerin ödemeleri hemen yapılıyor, şunu da İki ülkeyi birbirine bağlayan demiryolunun mimarı bir Türk belirtmem gerekiyor ki Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Türk şirketlerinin rahat çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağlıyor" dedi. 


BABA MESLEĞİ 

Benzer başka bir proje olan, Buzhu ve Serhetyaka istasyonları arasında 131 km mesafeli enerji sinyalizasyon, bağlantı donatılarının tedariki ve inşaat, puantaj işlerinin de sona geldiğini kaydeden Tanık, şimdiye kadar Türkmenistan'ın bütün eyaletlerinde pek çok değişik konuda önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Altyapı işinin baba mesleği olduğunu kaydeden Tanık "Aşgabat'ta 59 km uzunluğundaki ana arter üzerinde yer alan yolların yapımını üstlendik. Bu yollar üzerinde yer alan 18 köprülü kavşak, 54 yaya alt geçidi, yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu, teknik galeri, yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmaları, yatay ve dikey trafik işaretlemesi, sinyalizasyon ve yol aydınlatmaları işlerini büyük bir özveriyle yapıyoruz" dedi. 


Star Ek


Geri Dön