18 / 04 / 2024

Nazif Ekinci: 27 lojistik depodan 1’i Sivas’a kazandırıldı!

Nazif Ekinci: 27 lojistik depodan 1’i Sivas’a kazandırıldı!

Özellikle Van Depremi sonrasında Başbakan’ın talimatı ile bölge afet lojistik deposu kurulması fikri ortaya atıldı. Ülkemizde 15 bölgede kurulması hedeflenen 27 lojistik deposundan birisi de Sivas’a kazandırıldı




Özellikle Van Depremi sonrasında Başbakan’ın talimatı ile bölge afet lojistik deposu kurulması fikri ortaya atıldı. Ülkemizde 15 bölgede kurulması hedeflenen 27 lojistik deposundan birisi de Sivas’a kazandırıldı. Lojistik depo ihalesi  TOKİ  tarafından gerçekleştirildi. Lojistik deponun tamamlandığını söyleyen Sivas Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Nazif Ekinci; deponun henüz tam anlamıyla teslimatı olmadığını ifade etti.

Konteynır sevkiyatı erken başladığı için geçici olarak şimdilik devraldığını kaydeden Ekinci, “TOKİ’nin kesin kabulü yapılacak. Bu işlemler yapılırken tabi diğer taraftan da diğer bilişim alt yapıları falan kuruluyor. Onun ihalesi yapıldı. İhaleyi alan şirket yakın zamanda çalışmasına başlayacak. Lojistik depomuz her yönüyle bittiği zaman merkezden izlenebilecek. Bu lojistik depo Türkiye’de 27 ile yapıldı. Bizim ilimizin deposu 48 konteynır kapasitelidir. 48 konteynırın tamamı Çin’de imal edildi. Deniz yoluyla Mersin Limanına geldi. Oradan trenle Sivas’a nakledildi. Lojistik depomuza şu an da kabulünü yaptık. Ayın 15’i itibariyle de bu konteynırların içerisinde bulunacak malzemelerin sevkiyatı başladı. En kısa zamanda da bu konteynır içerisine konulacak malzemeler ilimize gelmiş olacak. Bu konteynırların içerisinde çadır bulunacak, battaniye yani barınma malzemeleri bulunacak. Bunun dışında ısıtıcılar, mutfak malzemeleri bulunacak. Yani bir afet ortamında insanların, ailelerin ihtiyacı olan malzemeler bulunacak. Bunlar barınma konteynırı değil. Malzeme konteynırları; Allah korusun herhangi bir afet olduğu zamanda 27 bölgeden hangileri uygun görülürse anında sevkiyat yapılacak” dedi.


            Kısa adı TAMP olan Türkiye Afet Müdahale Planı adında afet yönünden yeni bir planlarını olduğunun altını çizen AFAD Müdürü Ekinci; “Türkiye Afet Müdahale Planına göre bizim bölgemiz belli aslında. Ama TAMP’a göre mi bu lojistik depolar açısından planlama yapılır yoksa ayrı bölgesel bir planlama mı yapılır. Onunla ilgili olarak henüz AFAD bize resmi bir şey bildirmedi. TAMP’a göre bir planlama olduğu takdirde bize yakın bölgedeki Tokat, Amasya, belki Kayseri olabilir; ama daha çok Karadeniz tarafına doğru, Samsun tarafına doğru olan iller. Biz önceden doğu tarafında Erzurum bölgesi sorumluluk sahasındayken yeni TAMP’ta Amasya, Tokat, Sivas, işte Samsun, Artvin gibi Karadeniz tarafındaki bölgeler grubuna alındık. Belki bu bölge olabilir. Belki de Karadeniz’e o kadar da kaymadan Orta Anadolu’yu kapsayacak bir çalışma olur. Bunu belirleyecek unsur tamamen 27 tane lojistik deponun kurulduğu yerler. Onlar tabi seçilirken belli bir planlama üzerine seçilmiştir. Ama 27 tane olduğuna göre ortalama dört, beş il düşer diye düşünüyorum” dedi.



Sivas Lonca




Geri Dön