20 / 04 / 2024

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisi TBMM'de!

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisi TBMM'de!

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisinin kullanım şekli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisinin kullanım şekline ilişkin soru önergesi hazırladı. Sezgin, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Sezgin, ''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Sezgin, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu, 2012 yılının Nisan ayında, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmıştır. Bünyesinde 145 emniyet personeli, 560 öğrenci ve 20 hizmet personeli bulunduran okulun, yıkımın ardından 1 yıl içerisinde yeniden inşa edilerek hizmete alınacağı belirtilmiştir. 2011 yılı rakamlarına göre Nazilli'ye yılda yaklaşık 120 milyon TL ekonomik katkı sağlayan PMYO, aradan geçen zamana rağmen yeniden hizmete alınmamıştır. Dönemin iktidar milletvekillerince, 2014-2015 eğitim yılında yeniden öğretime açılacağı belirtilen PMYO'nun bulunduğu arsa yıllardır boş durmaktadır ve bir kısmı belediye tarafından pazar yeri olarak kullanılmak üzere kiralanmıştır. PMYO’nun bulunduğu binada geçmişte Öğretmen Okulu, ardından Eğitim Enstitüsü olarak da hizmet verilmiştir. Bu dönemlerde yapılan ağaçlandırma sayesinde 1960'lardan bu yana arsada geniş bir yeşil alan bulunmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, İçişleri Bakanlığı tasarrufunda olduğu açıklanan arsanın bir kısmında Kaymakamlık için bina inşa edilmesi, geri kalan alanda ise  TOKİ  tarafından konut ve işyerleri yapılmasının planlandığı iddia edilmektedir.''

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in soruları:
1) Depreme dayanıklı yeni bir bina inşa etmek amacıyla yıkılan binanın olduğu arsaya, dönemin belediye başkanı ve AK Parti milletvekilleri tarafından söz verildiği gibi yeniden PMYO yapılacak mıdır?

2) Arsanın bir kısmına Nazilli Kaymakamlığı için yeni bir bina inşa edilmesinin planlandığı doğru mudur?

3) Arsada yeniden PMYO inşa edilmeyecekse, eski binanın depreme dayanıksız olduğu  gerekçesinin arkasına sığınılarak gerçekleştirilen yıkımın amacı nedir?

4) Arsanın bir kısmına TOKİ tarafından konut ve işyerleri yapılmasının planlandığı doğru  mudur?

5) Arsada bulunan ve en az 50 yıllık ağaçlardan oluşan yeşil alan ortadan kaldırılacak  mıdır? 


Geri Dön