25 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2021'de düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu dile getirdi.

İNDER tarafından yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Nazmi Durbakayım, öncelikle yerli malzeme kullanarak dövizin fiyatlar üzerindeki dolaylı etkisini azaltmayı planladıklarını dile getirdi.

Nazmi Durbakayım: 2021 deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nazmi Durbakayım, karlılıktan fedakarlığın" stratejilerinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirterek, bu kapsamda mevcut konut fiyatlarının 2021'deki fiyat artışlarından önce oldukça cazip fırsatlar sunduğunu söyledi.

2020 yılı temmuz ve ağustos döneminde devletin sektöre direkt destek verdiğini anımsatan Nazmi Durbakayım, sektör olarak 2021 yılında da benzer bir destek beklediklerini söyledi.

Durbakayım, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ortaya çıkan krizi, 2020 yazında gerçekleştirilen mikro bazlı destekle atlattıklarını dile getirerek, "Nitekim 2020 sonunda atılan somut adımlar neticesinde döviz kurlarındaki başlayan gerileme, istikrarlı ve güçlü ekonominin ön habercisi oldu." şeklinde konuştu.

Nazmi Durbakayım: 2021 deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

Gerileyen döviz kurunun ve güven katsayısı giderek artan makro verilerin yatırım amaçlı konut alacaklar için yeni bir fırsat oluşturduğuna değinen Nazmi Durbakayım, şöyle konuştu:

"Tasarruflarını dövizde değerlendirenler yavaş yavaş güvenli limana girmeye başladı. Bu nedenle özellikle ikinci el konut satışlarındaki artışın temelinde tasarruf araçların arasında değişim olduğunu söylemek mümkün. Dövizden yeterli kar sağladığını düşünen yatırımcılar, yavaş yavaş gayrimenkule dönüş yapıyor."

Durbakayım, konut kredi faizlerinin bir miktar artmasının konut satışlarına sınırlı etkisi olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Ham maddedeki fiyat artışlarını asgari düzeyde konut fiyatlarına yansıtan konut üreticileri, düzenledikleri kampanyalarda ise konut kredisi faiz oranlarına direkt veya dolaylı olarak destek veriyor. Bazı konut üreticileri kendi içinde borçlandırma yaparak faiz maliyetini en düşük seviyeye çekerken, bazıları ise çalıştıkları bankalara katkı yaparak cari faiz oranlarını yarı seviyeye çekiyor."

 

2021'de fiyatlar el yakacak!

2021 konut fiyatları ne olur?


Geri Dön