18 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yerleşim yerlerinde araçların neden olduğu park ve trafik sorunlarının çözülmesi amacıyla otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartı getirildi.

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, önümüzdeki süreç içerisinde yönetmeliğin konut fiyatlarını düşürmesini beklediklerini dile getirdi. 

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

Durbakayım, konut maliyetlerini yükselten sauna, hamam gibi lüks donatılardan kaçırılacağını ve bunların yerine otoparklar yapılacağını söyledi. Proje üretim maliyetleri içerisinde yer altında inşa edilecek kapalı otoparkların büyük bir paya sahip olduğu, bazı ülkelerdeki gibi otoparkların satın alınarak ya da kiralanarak konut fiyatlarının daha ulaşılabilir seviyeye düşeceğini ifade ediyor.

Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?


Geri Dön