19 / 04 / 2024

Necip Nasır: Konut sektörü ivme kazandı!

Necip Nasır: Konut sektörü ivme kazandı!

Nasır Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, 15 Temmuz darbe girişiminin milletçe yenilmesinin ardından Türkiye'nin geleceğinden eskisine göre çok daha umutlu olduğunu söyledi.



Nasır Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, grup bünyesinde çalışan personelle bayramlaştı. Türkiye'nin, içeride ve dışarıdaki düşmanlara karşı, temelleri sağlam bir bankacılık sistemine ve ekonomiye sahip olduğunu gösterdiğini kaydeden Nasır, "15 Temmuz kalkışmasından sonra yaşananlarla birlikte Türkiye'nin 2023 vizyonu önündeki engellerin de büyük bir kısmı ortadan kalktı. Bilinmeyen tıkanıklığın nedenlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte artık hedeflerimiz için çok daha hızlı koşabileceğiz" dedi. 


İNDİRİM DEVAM ETSİN 


Kalkışma girişiminin ardından vatandaşların 2-2.5 milyar doları Türk lirasına çevirerek ülke ekonomisine destek verdiğine dikkat çeken Nasır, TL'ye çevrilen mevduatın ise konut sektörüne yönlendiğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, ülke ekonomisini ve sektörü çok iyi analiz ederek, gerekli atılımları yaptığını vurgulayan Nasır, "Kredi faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına çekilmesi ve KDV oranının 6 ay boyunca yüzde 8'e indirilmesi çok olumlu adımlar. Alınan bu kararlar konut sektörüne şimdiden ivme kazandırdı. Ancak biz yüzde 8'lik KDV indiriminin sektördeki gelişimin sürdürülebilir olması açısından devamlı olmasını istiyoruz. Aynı şekilde inşaat sektörünün demir ve beton gibi ana hammaddelerindeki KDV oranlarının da yüzde 8 seviyesine çekilmesi için taleplerimizi yineliyoruz" ifadesini kullandı. 


En büyük talep buraya olacak 


İzmir'de yapımı devam eden mevcut projelerle talebin doğru orantılı olmadığını belirten Nasır, İzmir'de konut stoğunun yüzde 85'inin dönüşmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın İzmir'i bir cazibe merkezi haline getirdiğini hatırlatan Necip Nasır, "Önümüzdeki 10 yıl içinde konut açısından en büyük talep İzmir'de olacak" diye konuştu. 




Habertürk Egeli


Geri Dön