26 / 04 / 2024

konut sektörü 2016

konut sektörü 2016

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'deki inşaat sektörünü ve arz talep ilişkisini konu aldı. İşte o yazı..

Serhat Çeker: Konut sektörü hareketlenecek!

Trakya Emlakçılar Odası Başkanı Serhat Çeker, Başbakan Binali Yıldırım’ın konut kredisi kullandırma oranlarının yüzde 75’ten yüzde 80’e çıkarıldığı açıklamasını değerlendirdi.

Necip Nasır: Konut sektörü ivme kazandı!

Nasır Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, 15 Temmuz darbe girişiminin milletçe yenilmesinin ardından Türkiye'nin geleceğinden eskisine göre çok daha umutlu olduğunu söyledi.

Tahir Tellioğlu: Konut sektörü hareketlenecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına çekilmesinin ardından sektörde hareketlilik yaşandığını belirtti.

Faizlerin düşmesi konut satışını rekor seviyeye çıkaracak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, faizlerin düşürülmesiyle konut satışlarının rekor seviyeye çıkabileceğini belirtti. Tellioğlu ayrıca "Müteahhitlik hizmet yasasının çıkartılması gerekir" dedi.

Konutta büyük kampanya!

Yaz durgunluğunu aşmak isteyen inşaat şirketleri, ramazan ayına özel kampanya yarışına girdi. Ev alana peşinatı hediye eden de var, büyük indirimler yapan da...

Konut sektörü bu yıl yüzde 20 büyür!

Sektör temsilcileri, 2015 yılında bir önceki seneye göre yüzde 10,6 büyüyen konut pazarının 2016'da yüzde 20 büyüyeceğini ve satış rakamının 1,5 milyonu aşacağını öngörüyor.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Erdinç Varlıbaş: 2030'a kadar konut sektöründe daralma beklemiyoruz!

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş: "Türkiye'de 17-18 milyon hanenin yarısı ruhsatsız evde yaşıyor. 2016'dan 2030'a kadar konut sektöründe bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Seçim sonrasına ertelenen konut yatırımları, iş hacmini yükseltecek!

Bu yıl ise siyasi belirsizlik ve doların yükselmesinin etkisiyle durağanlaşan konut piyasasında seçimlerin sona ermesiyle hareketlilik bekleniyor. Uzmanlar, dondurulmuş talepler ve arzı bekleyen projelerin bulunduğuna dikkat çekiyor.

Dolardan değil, konuttan kazanma dönemi başladı!

Seçimden önce bekle-gör durumuna geçenlerin istikrarla birlikte konut alımına yöneldiğini söyleyen İş GYO Genel Müdürü Tanes, "Dolardan değil, konuttan kazanma dönemi başladı" dedi.

Gayrimenkul sektörü 2016'yı rekorla tamamladı!

Akkuş Gayrimenkul ve Mardin İşadamları Dernek Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2016 yılındaki konut satışlarını değerlendirdi. Akkuş, ''Gayrimenkul sektörü 2016 yılını bile rekorla tamamladı'' dedi.

Konut sektörünün yükselişi 2017'de devam edecek!

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, tüm olumsuz koşullara rağmen 2015 ve 2016 yıllarında ülke ekonomisine adete nefes aldıran konut sektörü yükselişini 2017'de sürdüreceğini söyledi.

İnşaat ve konut sektörünü destekleyen önlemler geliyor!

Türkiye İMSAD’ın eylül ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Raporda 2016 yılının ilk yarısında yüzde 7,0 büyüme kaydeden sektörün, hükümetin inşaat ve konut sektörünü desteklemek üzere aldığı önlemlerle gücünü koruyacağına işaret edildi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Türk Yapı Sektörü, 2016’da yüzde 5 büyüyecek!

2015 yılında gerçekleştirdiği 19 milyarlık dolarlık ihracat ile dünyada 9. sırada yer alan Türk Yapı malzemeleri sektörü 2016 yılında Afrika ve Latin Amerika pazarlarına açılıp, ihracatını yüzde 5 büyütmeyi hedefliyor.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

2015'te piyasa şampiyonu 'Konut Sektörü' / Tevfik Güngör

'Konuta talep giderek artıyor. Çünkü ekonominin mevcut şartlarında konut kazandırıyor...' Dünya gazetesinde Tevfik Güngör mahlasıyla yazan Prof.Dr.Güngör Uras, konut sektörünü masaya yatırdı...

konut sektörü 2016 Haberi

konut sektörü 2016

Hemen herkesin Türkiye’nin her tarafında görebildiği gibi, inşaatlar almış başını gidiyor. En çok da konutlar. Diğer altyapı inşaatlarıyla Türkiye bir büyük şantiye görünümü veriyor. Artan arza rağmen talep de yüksek.


- 2016’da 750 bin konut inşası tamamlanırken ve yapı kullanma izin belgesini alırken, ilk satışların toplamı 632 binle en yüksek düzeyine vardı. Gerçi bu konuda elimizde son 4 yılın verileri var. Daha önceye ait veri yok. Zaten toplam konut satışları da 1 milyonun altındaydı.


- Dolayısıyla 2016, yapı kullanma izni alan konut sayısı bakımından en yüksek ikinci, satılan ilk konut bakımından en yüksek yıl oldu. Bu açıdan satışa hazır konut stokuna eklenen konut sayısı 119 bin daha artınca toplamı 685 bine çıktı. 2015’te 133 bin, 2014’te 236 bin ve 2013’te de...