16 / 04 / 2024

Necip Nasır'dan inşaat sorunlarına çözüm sözü!

Necip Nasır'dan inşaat sorunlarına çözüm sözü!

AK Parti İzmir Milletvekili ve inşaat mühendisi Necip Nasır, inşaat sektörünün sorunlarından hükümet ile ilgili olanlarını doğrudan kendisinin çözeceğinin sözünü verdi. 



AK Parti  İzmir  Milletvekili ve inşaat mühendisi Necip Nasır şunları söyledi; "Eskiden bu sorunların üzerine gidilmiyordu. Ama İzmir Ticaret Odası da artık sorunları çözmek için çalışıyor. Eğer merkezi hükümet ya da yerel yönetimler görevini yapmıyorsa hesap sorulacak" diye konuştu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre İzmir İnşaat Müteahhitleri Derneği (İMDER) Olağanüstü Genel Kurulu İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. 

Bürokratik oligarşinin ortadan kalmasıyla ekonominin çok hızlı büyüyeceğini savunan Nasır, esnaf ve iş dünyasını iyi bilen birisi olarak büyük sorumluluğu olduğunu öne sürdü. Nasır, şunları dile getirdi;

"İlk başta sektörümüzü ön planda tutarak İzmir’in bütün sorunlarını çözmek için çalışacağım. Sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri ve kurumlara bağlı olacak bir ofis kuruyorum. İzmir Ticaret Odası’nda kurulan inşaat masasına gelen sorunlardan hükümet ile ilgili olanlarını doğrudan ben çözeceğim. Eskiden bu sorunların üzerine gidilmiyordu. Ama Ticaret Odası artık sorunları çözmek için çalışıyor. Eğer merkezi hükümet ya da yerel yönetimler görevini yapmıyorsa hesap sorulacak."

İş dünyasının aktaracağı sorunların da takipçisi olacağını dile getiren Necip Nasır, inşaat sektörünün 3 sorunu olduğuna dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek otopark yönetmeliği konusunda düzenleme yapmak istediklerini de ifade eden Nasır, "Müteahhitler fiyat farkı ile ilgili zor durumda. Planlı alanlar imar yönetmeliği konusunda belediyelerin kitlendiği noktalar var. Bu konularda çalışmalarımız olacak. Müteahhitlik yasasının çıkarılması için önümüzdeki hafta da girişimlere başlayacağız. Yapılan hatalar varsa, sorunlar varsa siz gelip bizlerle paylaşacaksınız. Biz de elimizden geldiği kadar çözmeye çalışacağız" dedi.
 


Geri Dön