24 / 04 / 2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne 15 Temmuz Yerleşkesi kuruluyor!

Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne 15 Temmuz Yerleşkesi kuruluyor!

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker düzenlediği basın toplantısı ile ‘2016-2017 Öğretim ve Eğitim Güz Dönemi’ni değerlendirdi. Şeker, “Zaman, nitelikli insan gücünü arttırma zamanıdır” dedi.



Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker düzenlediği basın toplantısı ile ‘2016-2017 Öğretim ve Eğitim Güz Dönemi’ni değerlendirdi. Şeker, “Zaman, nitelikli insan gücünü arttırma zamanıdır” dedi.


NEÜ Sosyal Tesisler Lezzan Restoran’da düzenlenen toplantıya basın kuruluşlarının temsilcileri, rektör yardımcıları ve fakülte dekanların katıldı. Toplantıya 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anarak başlayan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, şehit ve gazilere millet olarak minnettar olduklarını söyledi. Yaşanan bu olay sonrasında her alanda olduğu gibi üniversitelerde de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Şeker, “Bu süreçte 51'i akademik, 3'ü idari olmak üzere toplam 54 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor” dedi. “Bundan sonra hepimizin, ülkemiz adına ne kadar katma değer oluşturabileceğimiz hususuna yoğunlaşmamız gerekir" diyen Şeker şöyle konuştu: “Zaman; olanlardan ders çıkartarak geleceğe bakma ve ülkenin üretimini nitelikli insan gücünü arttırarak ve uluslararası ilişkilerini sürekli yenileyip özel stratejik planlar geliştirerek yürüme zamanıdır. Tarihin tekerrür etmemesi için çıkarılması gereken dersler vardır. Bu konuda devletin kurumlarına birçok görev düşmektedir. En önemli görev de eğitim ve ilahiyat camiasınındır ve sorumluluğumuz büyüktür.”


87 ÜLKEDEN ÖĞRENCİMİZ VAR


2010 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Üniversitenin ciddi yol kat ederek belirli bir seviye yakaladığını söyleyen Şeker; 21'i yabancı uyruklu olmak üzere bin 620 akademik personel, bin 154'ü memur ve bin 735'i taşeron olmak üzere toplam 2 bin 889 idari personel sayısı ile hizmetlerini devam ettirdiklerini ifade etti. 87 farklı ülkeden 993'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 37 bin 968 öğrencinin üniversitelerinde eğitim-öğretime devam ettiğini belirten Şeker, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Ereğli Eğitim Fakültesinde İlköğretim Matematik, Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim ve Grafik, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Dil Bilimi, Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinin öğrenci aldığını söyledi. 2018 yılında yaklaşık 40 bin öğrenciye ulaşacaklarını ifade eden Şeker, sayıyı daha yukarıya çıkarmak istemediklerini, yeni açılan fakülte ve bölümlerden sonra araştırma ve geliştirmeye daha çok önem vereceklerini ifade etti.


15 TEMMUZ YERLEŞKESİ HAZIR


Üniversite yerleşkesinin farklı yerlerde devam eden inşaatları hakkında da bilgi veren Rektör Şeker, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının 2017 yılında tamamlanacağını söyledi. Şeker, Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi idari ve derslik, bloklar, laboratuar inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi ve kampüs altyapı inşaatlarının peyderpey 2017 ve 2018 yıllarında tamamlanacağını sözlerine ekledi. Meram Yeniyol’daki yerleşke hakkında da konuşan Şeker, “Bu yerleşkenin ismi 15 Temmuz Yerleşkesi olacak. İçi de neredeyse hazır. Burada Hukuk fakültesi ile birlikte bazı bölümlerin öğrencileri ders alacak” dedi. NEÜ'nün 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye'nin en çok Araştırma ve Uygulama Merkezine sahip üniversitelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Şeker,  Kalkınma Bakanlığı ve Bilimsel Akademik Projeler (BAP) kaynakları ile ulusal ve uluslararası proje teşvik fonlarından istifade edildiğini söyledi. Şeker bu kapsamda 2015-2016 yıllarında bin 383 projeye yaklaşık 24 milyon TL destek verildiğini belirtti. Rektör Şeker, yakın zamanda gerçekleştirilen Şehir ve Alimleri Sempozyumu ve Necmettin Erbakan Sempozyumlarının ardından çok olumlu dönütler aldıklarını ifade etti. Şeker, yakın zaman Konya iklimleri ve merhum Necmettin Erbakan'la ilgili tematik özel başlıklar ile bu sempozyumların sürekliliğini sağlamayı plânladıklarını söyledi.Basın toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.Kaynak: Nitelikli insan yetişmeli 


Merhaba


Geri Dön