19 / 04 / 2024

Necmi Kadıoğlu Kız İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Necmi Kadıoğlu Kız İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Necmi Kadıoğlu Kız İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin temeli, dualar, tekbirler ve Abdurrahman Önül’ün seslendirdiği ilahiler eşliğinde atıldı. Temel atma törenine, Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci de katıldı...



 

Eğitime ve öğretime destek veren Esenyurt Belediyesi’nden Esenyurt’a bir yeni okul daha yaptırılıyor.

Kapadık Mahallesi'nde yaptırılan 46 derslikli Necmi Kadıoğlu Kız İmam Hatip Ortaokulu ve 46 derslikli Lisesi’nin temel atma törenine, Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, İstanbul 3'üncü Bölge İstanbul Milletvekili adayı Mustafa Şentop ve İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“İlk İmam Hatip Okulunu biz açtık”

 

Abdurrahman Önül’ün seslendirdiği ilahilerin ardından kürsüde bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, okulun yapılacağı alanın eski dönemdeki halinden bahsederek, “Burası futbol sahasıydı bilenler bilir. Bir gün sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakan iken bizi Dolmahçe’deki ofise çağırdı. Tabii 28 Şubat’tan sonra ilk müstakil imam hatip okulunu Esenyurt ’ta biz açtık. Açarken de o zamanın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bey ile oğlumun düğününde Cumhurbaşkanımız benim talebim üzerine hemen yanına çağırdı ve ‘Hüseyin Bey başkanımız imam hatip açmak istiyor şube mi açacağız’ dedi. Hemen sonra müstakil imam hatip onayı verildi. İlk müstakil imam hatip o zaman açıldı. Hamdolsun, Esenyurt ‘ta şimdi ise 40 tane imam hatip öğrencisinden 8 bin 500 imam hatip öğrencimize çıktık” dedi.

 

“27 Mayıs İmam Hatiplere darbe vurmuştur”

 

İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirterek yeni yapılacak okuldan dolayı heyecanlandığını ifade etti.

Konuşmasında 27 Mayıs darbesine değinen Şentop, “27 Mayıs’ta Türkiye’de gerçekleşen kanlı darbenin 55’inci yıl dönümü bugün. O darbe sonrasında bir yargılamada muhakeme ile adı üstünde ama ‘ yargılamayı yapan hakim sizi buraya tıkan güç böyle istiyor’ diye verdiği kararın gerekçesini izah ederken bu ifadeyi kullanan bir hakim var. Buna da ne kadar yargılama denirse artık. Neticesinde onlarca kişi idam ediliyor ve rahmetli Adnan Menderes ve beraberindeki 2 kişi idam ediliyorlar. İmam hatip liselerinin bu topraklardaki kaderi demokrasi mukadderatı kaderi ile birlikte gitmiştir. İmam Hatip liselerinin ilk kurulduğu zamanlar Türkiye’nin çok partili hayata geçmeye çalıştığı 1950 yılının hemen öncesidir. Ancak imam hatip liselerinin geliştiği zamanlar Demokrat Parti iktidarında devam eden süredir. 27 Mayıs süresi, imam hatip liselerine de darbe vurmuştur. Bir kısmı kapanmış öğrenci sayıları azalmıştır” dedi.

 

Konuşmaların ardından dualarla ve tekbir ile yeni yapılacak olan okulun temeli için protokol tarafından butona basıldı.



Esenyurt Belediyesi




Geri Dön