26 / 04 / 2024

Nedim Özbek, Star Towers'la inşaat sektörüne girdi!

Nedim Özbek, Star Towers'la inşaat sektörüne girdi!

Tekstil sektöründe Red Star Jeans markasıyla faaliyet gösteren Nedim Özbek, Star Tower projesi ile inşaat sektörüne giren tekstilcilere katıldı



Tekstil sektöründe RedStar markasının patronu ve aynı zamanda DENİMDER Başkanı olan Nedim Özbek, inşaat sektörüne girdi. RDS İnşaat Energy & Comodity adında bir şirket kuran Özbek, Reform İnşaat'la birlikte, Esenyurt Belediye'sine ait arsa üzerinde 582 konutluk Star Towers projesine başladı. Eylül ayında resmen satışa çıkması planlanan projede 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alacak. 183 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan proje içinde konutların yanı sıra, 25 bin metrekarelik alışveriş merkezi, belediye hizmet binası ile cafe ve restoranlar da yer alacak. Dairelerin metrekare satış fiyatlarının bin 300 ile bin 600 TL arasında olduğu projede 2+1 daireler 148 bin lira, 3+1 daireler 210 bin liradan satılacak.

'İnşaat' ta da marka yaratacağız'
RDS İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, tekstilde yakaladıkları başarıyı, inşaat sektöründe de göstereceklerini belirterek, 5 yıl önce inşaat sektörüne girmeye karar verdiklerini ve yeni şirketi kurduklarını, doğru zamanda ve doğru projeyle sektöre adım atmak istedikleri kaydetti. Özbek, inşaat sektöründe kalıcı olmak ve marka yaratmak hedefiyle yola çıktıklarını anlatarak, "Bu markanın ilk zincirini de Star Towers projesiyle yapıyoruz. İçinde konut, alışveriş merkezi ve idari yapıların olacağı Star Towers'ın toplam maliyeti 100 milyon dolar civarında olacak" dedi. Özbek, İstanbul'da Star Towers projesinin ardından iki kompleks projenin daha hazırlıklarını sürdürklerini ifade etti.

İstinye Park'ı Kıraç'a taşıyoruz
Özbek,Star Towers'ın Esenyurt Kıraç bölgesinde içinde AVM, cadde mağazaları, meydanı olan ilk kompleks konut projesi olduğunu belirterek, "Projede İstenye Park benzeri meydan mağazaları yer alacak, insanlar açık havada alışveriş yapacak. İstinye Park'ı Kıraç'a taşımış olacağız" dedi.

1+1’ler amacı dışında kullanılıyor
STAR Towers projesinde yer alacak konutların aileler hedeflenerek planlandığını belirten Özbek, bölgede yaptığımız araştırmalarda 1+1 dairelerin amacı dışında kullanıldığını ve bölge insanının rahatsız olduğunu saptadıklarını anlatarak, “Bu nedenle projede 1+1 dairelere yer vermedik. Projede 2+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri var” diye konuştu.

13’üncü katta sosyal alan
ÖZBEK, projede 27 katlı 3 blok ve 18 katlı 2 blok bulunduğuna işaret eden Özbek, blokların 13’üncü katlarında bloklarda yaşayan ailelerin ortak kullanımına açık sosyal alan yaratacaklarını söyledi. Özbek, “13’üncü kattaki ortak sosyal alanda çocuk oyun alanı, sohbet köşeleri var. Aileler burada kaynaşacak, birlikte çayını kahvesini içip, maçlarını seyredebilecek” dedi.
Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak


Geri Dön