18 / 04 / 2024

Nef faaliyetlerini New York'a kadar genişletiyor!

Nef faaliyetlerini New York'a kadar genişletiyor!

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de yapılan gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape Global'de projelerinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.



Kendilerinin geliştirdiği Foldhome konspetiyle 2016 yılında New York'ta bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de yapılan gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape Global'de projelerinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Timur, Nef New York projesinin Manhattan'da Empire States'e komşu olacağını belirtti. 2010 yılından bu yana İstanbul ve yurtdışında faaliyet gösterdiklerini kaydeden Timur, "Aradan geçen beş yıl içinde başarılı işlere imza atarak, yalnızca yurtiçinde değil yurtdışında da adımızı duyurduk" dedi. Geliştirdikleri Foldhome konseptinin global pazarda ilgi gördüğünü belirten Erden Timur, "Daha iyi ne yapabiliriz yaklaşımımızın bir sonucu olarak, toplu yaşamın getirdiği sabit gider ve masrafları da en aza indirmek ve efektif yaşam alanları tasarlamak için Foldhome ve Foldoffice konseptlerini geliştirdik" diye konuştu. Timur, "Foldhome, alışılmış sosyal tesislerden tamamen farklı şekilde kişiye özel kullanım alanları sunuyor. 5 bin metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri 60 metrekarelik bir evin içine dahil ediyoruz. Foldhome sistemine göre, bir ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve sahip oluyorsunuz" açıklamasını yaptı. Foldhome konseptiyle binada yer alan sinema salonundan terasta jakuziye, tam donanımlı bir mutfaktan piyano veya bateri çalmak istendiğinde kullanılabilecek ve içinde küçük bir kayıt stüdyosunun da bulunduğu 24 farklı üniteden rezervasyon sistemiyle yararlanılabileceğini aktaran Timur, "Kullan-öde sistemi sayesinde kullanılmayan bir alan için dairelerden ayrı bir ücret alınmıyor ya da aidata eklenmiyor" açıklamasını yaptı. Geliştirdikleri bir başka uygulama olan Garantili Proje'yi de anlatan Erden Timur, bu ürün ile projelerin maliyetinin daha inşaata ve satışa başlamadan, ilk günden bankada güvence altına alındığını dile getirdi. Timur, böylece Nef'in, projelerin teslimini hiçbir satış yapma zorunluluğu olmaksızın, projenin ilk gününden itibaren garantilendiğini belirterek, mevcut garanti sistemini daha da geliştirerek şu ana kadar tüm projelerinde uyguladıklarını ve 'Garantili Proje Sistemi' sayesinde yatırımcı riskini sıfıra indirdiklerini savundu. Öte yandan Nef'in, her detayı düşünerek metrekarelerle değil santimetrekarelerle çalıştığının altını çizen Erden Timur, "Tasarımın, hayatın her detayında, insanlar için bir yaşarîrbiçimi olması gerektiğine inanıyoruz. Tasarımı ulaşılabilir kılmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar uyguladığı ve planladığı tüm proj elerinde dünyanın en iyi tasarımcı ve mimarlarıyla çalışan Nef, onların imzasına, sadece projelerinin dış cephesinde ve lobisinde değil, kapı kolundan asansör tuşuna kadar her detayda yer veriyor" dedi. 

Gayrimenkul sektöründe yeni trendler oluşturmanın zor olduğunu dile getiren Timur, global pazarda yeni bir tasarım yaklaşımı olarak Nef tarafından sunulan Foldhome konseptinin, bugüne kadar neredeyse tüm fuar ve yarışmalardan da ödülle döndüğünü bildirdi. Timur, "Bu yılın yılının ilk dokuz ayında herbiri birbirinden prestijli 13 uluslararası ödül kazanan Nef, Nef NewYork Projesi ile, Fransa MIPIM Architectural Review Future Projects Awards'da 'Dünyanın En İyi Projesi', iki kez Amerika SARA NY Design Awards'ta 'Altın Mükemmeliyet' ödüllerini aldı. Nef, güçlü inovasyon vizyonuyla da İngiltere Best Bussiness Awards'ta 'En İyi İnovasyon", Amerika Stevie Awards'ta 'Avrupa'nın En İnovatif Firması' ve İngiltere EuropeaA Çroperty Awards'ta 'Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul Web Sitesi' ödüllerine layık görüldü" şeklinde konuştu. 


"2024 yılına kadar planlama yaptık" 

Yakaladıkları başarının tesadüf olmadığını ifade eden Erden Timur, şirket kurulma aşamasında iken 2024 yılına kadar planlama yapıldığını söyledi. Timur, sözlerine şöyle devam etti: "2009 ve 2014 yılları arasını konsept geliştirme ve markalaşma süreci olarak benimsedik. Bu süreçte markamıza yatırım yaptık. Pazarlamanın ayrıntılarını düşündük. Konseptimizi geliştirdik ve işe küçük ölçekli projelerle başladık. Mimari ve tasarımda uluslararası iş ortaklıkları kurduk. 2014 itibarıyla da büyüme ve ölçeklendirme sürecindeyiz." Marka yatırımına devam ettiklerinin altını çizen Timur, "Projelerimizi büyütüyor ve iş ortaklıkları kuruyoruz. 2019'dan 2024'e kadar ise globalleşme ve franchise dönemi olacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde en büyük hedefimiz uluslararası alanda güvenilir marka olmak" dedi. 


"İstanbul'da yedi projeyi 2016'da teslim edeceğiz"

Bugüne kadar 21 proje geliştirdiklerini belirten Erden Timur, bu projelerin dokuz tanesinde yaşamın başladığını dile getirdi. Hayata geçen proj elerin müşterilerine yüksek getiri sağladığını öne süren Timur, bunun satışı devam eden projelere talebi artırdığını ifade etti. Timur, artan talebin yeni projelerini daha hızlı geliştirme yönünde de kendilerini motive ettiğini anlattı. Yeni projeleri hakkında bilgi veren Timur, "Kağıthane, Merter ve Şişli'de inşası devam eden yedi projemizi 2016 yılında planladığımız gibi teslim edeceğiz. İş GYO ile Topkapı'da hayata geçireceğimiz ve üç haftada 875 konutu satüan İnistanbul Gala projemizi ve Ataköy'de hayata geçireceğimiz, satışları yüzde 90 tamamlanan Nef Ataköy 22 projemizi de 2017 yılında teslim edeceğiz. İnistanbul Gala projemizin hızlı satış başarısı sebebiyle İş GYO ile birlikte hayata geçireceğimiz ikinci projemiz İnistanbul Lokal'in lansmanını altı ay öne çektik" diye konuştu.  2016'da Nef New York'un lansmanını yapmayı planladıklarım bildiren Erden Timur, "Yurt dışında hayata geçecek ilk projemiz olan Nef New York'la birlikte şu anda geliştirme süreci devam eden ABD, İngiltere ve Almanya'daki projelerimizin de detaylarını netleştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul dışında Anadolu'nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için çalışmalarımıza başladık. 2016 yılı Anadolu'ya yayılma adına önemli bir gelişim yılımız olacak" açıklamasını yaptı. Otel, yurt gibi farklı iş alanlarında da Nef markasımn var olmasını istediklerini dile getiren Timur, "İnovatif bakış açımızla geliştireceğimiz projelerle bu iş alanlarında da oyunun kurallarını yeniden tanımlayarak pazarın büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön